Újabb MSI Wind Top gépekkel bővül a piac

Az MSI bejelentette, hogy szeptember végén érkezik a Wind Top AE2081 jelzésű egybegép, melyet a vállalat még a Computexen leplezett le, de a specifikációkat még nem lehetett pontosan tudni. Mára azonban kiderült, hogy az 513,2 x 392,1 x 87,7 mm-es kiterjedésű, 7,31 kg-os újdonság 20 hüvelykes LED-es háttérvilágítású kijelzővel rendelkezik, mely 1600x900 pixeles felbontást kínál. Érdemi változás a nyári rendezvényhez képest, hogy a megjelenítő érintésérzékeny, ugyanis a Computexen kiállított példány még nem volt az, de a Windows 8 operációs rendszer közelségét látva az MSI úgy döntött, hogy a végleges terméket már 10 ujjal való tapogatásra is felkészítik, ami kedvező lehet a trendeket látva.

Hirdetés

Az alapokat Intel H61-es vezérlő adja, melyhez az Ivy Bridge családhoz tartozó, kétmagos Core i3-3220-as processzor társul, mely 55 wattos TDP fogyasztással rendelkezik. Az IGP szerepét a HD Graphics 2500-as megoldás tölti be, de az MSI opcionálisan lehetőséget ad egy Fermi architektúrára épülő dedikált NVIDIA GeForce GT 630M alkalmazására (1 vagy 2 GB DDR3 VRAM-mal), mely az AE2081G jelzésű masinában lesz fellelhető. Utóbbi Optimus technológiával dolgozik, így a felhasználó paraméterezheti, hogy mely grafikus vezérlő végezze az adott feladatot. A DDR3 szabványra épülő rendszermemória kapacitása maximum 8 GB lehet, de alapkiépítésben egy darab 4 GB-os modul jár a rendszer mellé. Az adattároló szerepét merevlemez tölti be, méghozzá 500 GB-os kapacitással.


[+]

A kommunikációs lehetőségeket a Gigabit Ethernet és az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi biztosítja, továbbá nem hiányzik a kártyaolvasó, valamint a DVD-író sem. Az aljzatok esetében a vállalat gondoskodik négy darab 2.0-s USB portról, emellett beépített 0,3 megapixeles webkamera, illetve egy sztereó hangrendszer is integrálásra került. A masina opcionálisan egy tunerkártyával is felvértezhető, így tévé is nézhető a PC-n. Extra kijelzőre is kivezethető a kép és a hang a HDMI kimenet segítségével, sőt egy HDMI bemenettel az egybegép külön PC-ről is meghajtható, ekkor szimpla monitorként funkcionál. Az egér és a billentyűzet párosáról is gondoskodik az MSI, illetve a külső tápegység is a csomag része, mely az AE2081 esetében 90 wattos, míg az AE2081G mellett 120 wattos egységet jelent. A termék egyébként akár falra is szerelhető, de ehhez külön kell beszerezni a szükséges rögzítőket.

Az MSI Wind Top AE2081 és AE2081G termékek szállítása a héten kezdődik meg. A fehér színben érkező AIO-n előtelepített 64 bites Windows 7 Home Premium operációs rendszer lesz – ez később frissíthető Windows 8-ra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés