Az új Windows frissítéshez való a friss GeForce driver

A WHQL minősítésű, 416.16-os meghajtó ráadásul rengeteg SLI profilt kapott.

Az NVIDIA elérhetővé tette a WHQL aláírással rendelkező 416.16-os meghajtót, amelynek legfőbb újítása a Windows 10 októberi frissítésében megjelenő WDDM 2.5 kezelése. Emellett a csomag már támogatja a DirectX Raytracing végleges, 1.0-s verzióját, amely esetében a Volta és a Turing architektúrához érhető el natív implementáció. Az úgynevezett fallback layer természetesen akármilyen, shader modell 6-ot kezelő hardveren működik.

Hirdetés

A zöldek picit változtattak a meghajtó vezérlőpultján belül, ugyanis a tripla pufferelés beállítás leírása félreérthető volt. Ez eleve csak az OpenGL API-ra vonatkozó funkció, de erre nem feltétlenül lehetett rájönni a kiírt adatokból, így a cég egyértelműsítette a helyzetet. További extra, hogy új SLI profilt kapott a Basingstoke, a Divinity: Original Sin II, az Immortal: Unchained, a Jurassic World Evolution, a Phoenix Point és a Seven: The Days Long Gone, valamint a korábban beépített profil újra aktív a Battlefield V esetében.

Az eszközillesztő a fentiek mellett több hibát korrigál, így a Pascal GPU-on nem lesznek többé grafikai hibák, ha a Quake HD Remix mod soft shadow beállítása aktív, a Titan Xp VGA-kkal mostantól a meghajtó összeomlása nélkül is vissza tud térni az adott PC a hibernált állapotból, míg a Turing GPU-k esetében megfelelően fog működni az USB Type-C és a HDMI összeköttetése. Végül a GeForce GTX 1060-as termékeken a temporális élsimítás nem fog aránytalanul nagy teljesítményvesztést okozni a Tom Clancy's Rainbow Six Siege című játékban.

Az új meghajtóhoz tartozó dokumentáció, illetve maga a driver – a megfelelő adatok megadása után – letölthető az NVIDIA szerveréről, illetve elérhető a GeForce Experience-en keresztül.

Az eszközillesztő a 64 bites Windows 10 (Fall Creators frissítéstől), 8.1 és 7 operációs rendszerekre telepíthető, és a GeForce 600, 700, 900, 1000, 2000 és a Titan szériás termékekkel rendelkező felhasználók hasznosíthatják. Ezenkívül az illesztőprogram tartalmazza a 9.18.0907-es verziójú PhysX drivert is. A mobil GeForce-oknál a notebookgyártók döntésétől függ, hogy az adott gépre telepíthető-e a hivatalos meghajtó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés