Fujitsu blog: újabb PalmSecure modulok érkeztek

Még a tavalyi év elején mutattuk be közelebbről a Fujitsu egy érdekes biztonsági megoldását, a PalmSecure vénaszkennert. A tenyér minden embernél egyedi vénaszerkezetét biometrikus azonosításra használó eszközt használják például a Groupama Aréna vagy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal beléptetési rendszerében. Előnye, hogy közvetlen érintés nélkül, gyorsan és különösen alacsony hibaaránnyal azonosítja a rendszerben rögzített felhasználókat.

A Fujitsu több notebookjába beépítette a PalmSecure-t, és különálló, jellemzően USB-s modulként is kínálja. Eddig elsősorban számítógépes azonosításnál és beléptető rendszereknél használták, most viszont megjelent két továbbfejlesztett, optimalizált modul, amivel új területekre szándékoznak lépni. Multifunkciós nyomtatók, tárolórendszerek esetében is szeretnék bevetni, egységesítve a nagyvállalatok teljes beléptetési és azonosítási apparátusát. Emellett a tárca nélküli fizetést is célba vették a japánok.

A PalmSecure-F Pro a 2010 óta elérhető PalmSecure Sensor V2 utódja. Mérete 35 x 35 x 27 mm-ről 29 x 29 x 13 mm-re csökkent, tehát térfogata nagyjából a harmada lett, így kisebb helyre is beépíthető, telepíthető. Javítottak az érzékelőjén, az új kamera expozíciós ideje az ötödére csökkent, és az optimálistól eltérő kéztartás is kevéssé van hatással a működésére. Az új modell ellenállóbb az időjárási viszontagságokkal szemben: -40 °C-tól 85 °C-ig terjedő hőmérséklet-tartományban üzemképes, a közvetlen napfény kevéssé hat a működésére.

A Palm Vein Authentication Board szabványos plasztikkártya méretű, tehát 85 x 54 mm-es alaplapra került, magassága 20 mm, és kifejezetten beágyazott rendszerekbe szánják. USB csatlakozón keresztül lehet rákötni a PalmSecure érzékelőket, a teljes letapogatási és azonosítási folyamat, illetve az új felhasználók lajstromba vétele is a kártyán futó szoftverrel történik, nincs szükség Linux- vagy Windows-alapú számítógépes környezetre hozzá. Szükség esetén viszont hálózatba is köthető a PalmSecure Logon Directon rendszerrel, ilyenkor az azonosításhoz szükséges adatokat központi szerver tárolja, és több eszköz adatai használhatóak egyszerre. A két újfajta PalmSecure eszköz már októberben elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények