Fujitsu blog: Esprimo A525-L – a kis AMD-s

Ha munkára, irodába való számítógépről van szó, többnyire Intel platformos megoldások merülnek fel. A Fujitsu is jobbára a nagyobb x86-os processzorgyártó termékeire alapoz Esprimo asztali gépeinél, de van egy kivétel köztük: az Esprimo A525-L-ről van szó, amit tavaly ősszel, a Fujitsu Forumon élőben is láttuk. Külseje igazi vállalati géphez illő szögletes és masszív fémházában, aminek lemezeit a jobb szellőzés érdekében alaposan kilyuggatták. Így aztán olyan jól szellőzik, hogy hűtése ventilátor nélküli, vagyis passzív és teljesen néma.


[+]

Apró, 250 x 179 x 53 milliméteres mérete ellenére számos csatlakozó elfért a hátsó részén. Alapból négy USB kapu, két PS/2 port, DVI és DisplayPort képkimenet, hang ki- és bemenet, illetve egy Ethernet aljzat sorakozik itt, de van lehetőség két soros port, illetve még két Ethernet csatlakozó kialakítására is. Ezen kívül egy félmagas PCI Express bővítőkártyát is betehetünk, így hatalmas a bővítési lehetőség a különböző ipari vagy vállalati terminálok, kiegészítők terén.

Előre két USB 3.0 kaput, hang ki- és bemenetet telepítettek, ezen felül már csak egy jellegzetes, vörös, Fujitsu díszbetétet, valamint bekapcsológomb és visszajelző LED-ek találhatóak itt. Az Esprimo A525-L elhelyezéséhez kétrészes fémlábat adnak, amivel álló és fekvő pozícióban is használható, viszont monitor hátára rögzítést segítő VESA felfogatási pontokat nem láttunk, ehhez egy külön konzolt kínálnak. Sok más vállalati számítógéppel ellentétben itt a kompatibilitásra is gondoltak: a kicsi házba szabványos Mini-ITX alaplap került, bár a hátsó csatlakozókiosztás azért valamennyire korlátozza a cserelehetőségeket.


[+]

Az AMD mobil eszközökbe szánt, alacsony fogyasztású, G sorozatos platformját építették az Esprimo A525-L-be, aminek alapját 28 nm-es gyártástechnológiával készülő Beema modulok jelentik. A kétmagos, 1,65 GHz-es AMD GX-217A és a szintén kétmagos, de 2,2 GHz-es GX-222GC közül választhatunk, melyek a 15 wattos TDP fogyasztási osztályba tartoznak. Melléjük egy modulban 4 vagy 8 GB memória kérhető, az adattár szerepét 2,5 hüvelykes merevlemez vagy SSD töltheti be. Opcionálisan Wi-Fi vagy második Ethernet modult kérhetünk, és ugye ott a PCI Express bővítőhely is.

Azóta történt

Előzmények