Fujitsu blog: ESPRIMO X923 All-in-One PC

Sokféle, elsősorban irodákba, vállalati felhasználásra szánt asztali számítógépe között monitorral egybeépített megoldást is kínál a Fujitsu. Az ESPRIMO X923 a csúcskategóriába tartozik, ezért ellátták mindenféle jóval. Huszonhárom hüvelykes kijelzője nem egy átlagos TN+film paneles modell, hanem IPS paneles, Full HD felbontású és természetesen matt felületű. Igény esetén érintésérzékeny változatban is kérhető az ESPRIMO X923-T modellben, de felülete ekkor is matt.


[+]

Nagyon okosan a számítógépet nem a monitor hátuljára, hanem a talapzatába tették, ahol jobban elérhetőek a csatlakozói, felső részének formája pedig légies marad, nem lógnak majd belőle kábelek. A PC részbe épített Intel Q97 chipsetes alaplap processzorfoglalata LGA1150, amibe 35 wattos TDP fogyasztási mutatójú, Haswell-alapú megoldásokat tehetünk. Erőnek sem leszünk híján, ugyanis a legkomolyabb beépíthető processzor, az Intel Core i7-4785T négy processzormaggal bír és nyolc szálon akár 3,2 GHz-en is pöröghet; de négy magja van a Core i5-4590T-nek is, igaz, Hyper-Threading nélkül, ezért csak négy szállal, a Core i3-ak pedig kétmagosok négy szállal.


[+]

A grafikáért is a központi egység felel, ami mellé a RAM-oknak két SO-DIMM foglalatot alakítottak ki, így memóriából legfeljebb 16 GB-ot építhetünk be. Az adattárakat egy 2,5 hüvelykes, illetve egy mSATA bővítőhely várja, így akár SSD + HDD kombináció is összehozható, de a 2,5 hüvelykes helyre is kínálnak SSD-t vagy SSHD-t. Csatlakozók terén a hat USB 3.0-nak lehet örülni, második monitor bekötéséhez DVI-t kapunk, az Ethernet csatlakozó mögött pedig az Intel gigabites megoldása csücsül. Opcionális a Wi-Fi adapter, amit Bluetooth modullal építettek egybe, illetve a monitor tetejére illeszthető webkamera is választható lehetőség.

Vállalati fronton fontos az Intel Q87 chipkészletnek köszönhető Intel vPro támogatás, ami a Core i5 és i7 processzorokkal érhető el. Segítségével sokkal könnyebb a számítógép karbantartása, amihez a Fujitsu DeskUpdate és DeskView szoftvere is rendelkezésre áll. Ezekkel akár újraindítás nélkül, távolról frissíthető a BIOS, a meghajtók és egyes szoftverek, anélkül, hogy megzavarnák munkájában a számítógépen dolgozót.

Azóta történt

Előzmények