Hirdetés

Fractal Design Silent R2 ventilátorok, mindenféle méretben és igényhez

Hirdetés

A svéd Fractal Design Silent házhűtő ventilátorcsaládja már hosszú ideje megtalálható a piacon, éppen ezért eljött az ideje a felfrissítésének. A gyártó a megújult sorozattal kapcsolatban csak annyit árult el, hogy az új folyadékcsapágyas ventilátorok csak néhány apró optimalizáláson estek át, ezáltal tartósabbak és megbízhatóbbak lettek, valamint a teljesítményükön is javítottak egy csöppet. Ez lényegében mindegyik ventilátort másképp érint, hiszen egyes modelleknél a maximális fordulatszám növelésével, másiknál a lapátok változtatásával értek el jobb légszállítási értékeket (de lényegében mindkét változtatás enyhe zajnövekedéssel járt). Az egyes modellek technikai paramétereit az alábbi kép foglalja össze:


[+]

Az R2 család továbbra is 40, 50, 60, 80, 92, 120 és 140 mm-es átmérőjű légkavarókból áll, így a kínálatban várhatóan mindenki megtalálja a számára megfelelő darabot. A korábbi Silent Series-hez hasonlóan a ventilátorok mindegyikéhez most is alapból járnak a fémből készült rögzítőcsavarok, de a 60 mm-es vagy nagyobb átmérőjű példányokhoz a gumitüskés (gumibakos) rögzítési megoldás is az alapfelszeltség része.


[+]

A szélgépek mindegyikén 3 tűs tápcsatlakozó található, tehát pwm szabályozási lehetőséggel nem rendelkeznek, ugyanakkor a két legnagyobbhoz (azaz 120 és 140 mm) alacsony fordulatszámú adaptert (lényegében egy ellenállást) mellékelnek, amivel csökkenthető a ventilátor teljesítménye, így az általa kibocsátott zaj is.


[+]

Sajnos a gyártó árakkal egyelőre még nem szolgált.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés