Hirdetés

Tetszetős Phanteks ventilátorok 120 mm-es méretben

Egy számítógép ház vásárlásakor szinte minden esetben gyárilag mellékelnek hozzá néhány hűtő ventilátort, azonban ezek sokszor sem mennyiség, sem pedig minőség szempontjából nem elégítik ki az elvárásokat. Ilyenkor érdemes alaposabban is körbenézni a piacon, mert egy adott méretkategórián belül is hihetetlen nagy a választék, a termékek teljesítmény, megjelenés, zajszint, vételár és egyéb paraméterek mentén több csoportba sorolhatók.


[+]

A Phanteks nagy szakértője a témának, ugyanis kínálatukban főleg processzorhűtők és ventilátorok találhatók. A csapat most azonban egy új ventilátor családdal, a PH-F120S-sel bővült. A sorozat két modellel indul, melyek csupán kinézetükben különbözik: mindkettő fehér keretet kapott, azonban az egyik esetben fehér, a másikban pedig fekete lapátok pörögnek a középpontban. A gyártó célja egy olyan 120 mm-es légkavaró megalkotása volt, mely tisztességes légszállítás mellett aránylag csendben teszi a dolgát. A teljesen szabványos (120 x 120 x 25 mm) egység bármilyen erre felkészített házba vagy CPU hűtőre felszerelhető.


[+]

Összesen kilenc lapátja speciális kialakítású, a rajtuk látható szárnyak nem csak a turbulenciát, ezáltal a szélzajt hívatottak mérsékelni, de a szellő fókuszálásában is szerepük van, mely technológiát MVB (Maelström Vortex Booster) néven említi a gyártó. Csapágyazása is a speciális UFB (Updraft Floating Balance) megoldáson alapszik, így a ventilátor elméletileg egyenletesen és minimális súrlódás mellett jár, ezt támasztja alá a becsült 150 000 órás üzemidő is. A specifikációban a 1300-as percenkénti fordulatszám mellett 50,72 cfm légszállítás és 23,5 dB(A) zajszint olvasható.


[+]

A rezgések izolálására is nagy hangsúlyt fektettek, ezért a csomagban a szokásos csavarok mellett rezgéselnyelő gumi alátéteket és négy rögzítőtüskét is mellékelnek. A 120 mm-es Phanteks PH-F120S ventilátorok 14,99 dolláros árcédula kíséretében március közepén érkeznek a boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés