Hirdetés

ASUS O!Play Media Pro: smart box tv tunerrel és médialejátszóval

Hirdetés

O!Play Media Pro

Az Asus az asztali médialejátszó-fronton öreg csatalónak számít már O!Play szériájának köszönhetően, oldalunkon is visszatérő vendégek. De ebben az iparágban a múltból nem lehet megélni. A piaci verseny kiélesedett, hiszen mostanság egyre több cég jelentkezik hasonló jellegű eszközökkel, amelyeket kiegészítenek számos kapcsolódó szolgáltatással. A trendek alól az Asus sem vonhatja ki magát, így a cég is elindult a smart boxok irányába. Tökéletesen példázza ezt az O!Play Media Pro névre hallgató eszköz is, amelybe ráadásul egy digitális tévétuner is került.

A dobozt kinyitva egy kifejezetten divatos formavilágú készülék bukkan elő. Az rögtön látszik, hogy az egyenesekre és a derékszögekre valamiért sandán tekintettek a tervezők, így az ívek, ellipszisek, félgömbök határozzák meg a külsőt.

Hagyományos értelemben vett frontfelülettel nem rendelkezik, hiszen egy teljesen szimmetrikus eszközről van szó. Onnan lehet tudni, hogy hol van az "eleje", hogy oda pakolták a távirányító infravörös érzékelőjét. Mellette kapott helyet egy USB port, valamint az SD/MMC kártyaolvasó. A hátuljára applikáltak ezen kívül egy-egy RF, USB, 1.3-as mini HDMI, digitális audio (optikai) és LAN csatlakozót, valamint egy AV kimenetet.

A készülékház műanyagból készült, de eléggé masszívnak tűnik. A szellőzőnyílásokat lespórolták róla, és ennek megfelelően kellőképpen át is melegedett működés közben. Szerencsére a csillogó fekete fényezést ezúttal elfelejtette az Asus, helyette a matt színvilág mellett tették le voksukat. A tetejét a rájuk eső fényt megtörő apró gúlák alkotják. Erre a dombormintára kerültek az aranyszínű logók, ami egy kicsit csiricsáré összhatást eredményez.

A dobozban a készüléken kívül található még egy mini HDMI és egy AV kábel, egy kisméretű antenna, egy átalakító az angolszász országokban használatos konnektorokhoz, egy CD, a használati utasítás (magyar nyelvű is), valamint a távirányító. A 15 cm hosszú Media Pro 10,5 centiméter széles és 3 centi magas, tömege 175 gramm. Tehát egy kifejezetten mobilis darabról van szó, amely egy kisebb táskában, nagyobb zsebben is kényelmesen elfér.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés