Testreszabható kiegészítő billentyűzetre kalapozik a Cooler Master

Az ismert gyártó a közösségi finanszírozáshoz nyúl a ControlPad gyártása előtt.

A játékosok egyik kedvenc perifériagyártójaként a Cooler Master több népszerű billentyűzettel is megszórta már a világot, most azonban olyan termékkel akarnak előrukkolni, aminek sikerében még ők sem biztosak. Valószínűleg ez lehet az oka annak, hogy ControlPad névre keresztelt kiegészítő billentyűzetük a népszerű közösségi finanszírozást segítő Kickstarter oldalán bukkant fel.

Cooler Master ControlPad prototípus
Cooler Master ControlPad prototípus [+]

A ControlPaddal a gyártó állítása szerint az a céljuk, hogy megváltoztassa a játékokkal és népszerűbb kreatív programokkal történő interakció módját. Ez akár sikerülhet is, ugyanis az eszköz tetején elhelyezett – választhatóan Cherry MX Red és Gateron Red kapcsolókkal operáló – gombok nem csak a lenyomott és felengedett állást képesek megkülönböztetni, hanem a beépített infravörös LED-ekkel képesek azt is megállapítani, hogy az adott gomb milyen mértékben van lenyomva. Az Aimpad nevet viselő technológiának köszönhetően a billentyűzetet a kormányokhoz és analóg játékvezérlőkhöz hasonlóan használhatjuk például a mozgás sebességének szabályzásához, nem kell több gombot egyszerre használva váltani a futás és gyaloglás között, de az autós szimulátorokban is precízebben terelgethetjük járgányunkat.

Választható gombcsomagok
Választható gombcsomagok [+]

A leírás szerint azokkal a játékokkal, amik támogatják a kontrolleres vezérlést, a ControlPad is teljesen kompatibilis lesz, az egyéb programokhoz – mint például az Adobe Photoshop, Illustrator és Premiere Pro – pedig előre beállított sablonokat kapunk, amiket természetesen kedvünk szerint variálhatunk. Utóbbi szoftverekhez, illetve FPS játékokhoz dedikált gombkupak csomagot is vásárolhatunk 20 dollárért, így nem kell megjegyeznünk az egyébként négy profilt tárolni képes memóriába elmentett beállításainkat. A 16,7 millió színben világítani képes RGB LED-ekkel megtámogatott 24 kapcsolón felül két görgőt is kapunk, a kényelemről pedig egy mágnesesen csatlakoztatható csuklótámasz gondoskodik.

A Gateron kapcsolókkal szerelt ControlPadet és egy választható extra kupakcsomagot tartalmazó pakkért 80 dollárt, míg ugyanennek a Cherry MX változatáért 100 dollárt kell fizetnünk. Sőt, 5000 dollár ellenében a Kínában található gyárat is meglátogathatjuk, aki ezzel az opcióval szeretne élni annak viszont sietnie kell, mert csak 3 hely van. Az eszköz szállítása várhatóan a következő év májusában kezdődik meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés