2019. augusztus 22., csütörtök

Útvonal

Hírek » Videokártya rovat

Az Earthfall című játékra gyúr az új Radeon Software

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: PROHARDVER!

A 18.7.1-es eszközillesztő néhány hibát is korrigál.

Az AMD elérhetővé tette a 18.7.1-es verziószámú Radeon Software kiadását, amely az Earthfall című, ami napon megjelent játékhoz kínál egy friss profilt. Utóbbi általánosan nagyobb teljesítmény elérését teszi lehetővé. Ezzel a korábbi eszközillesztőhöz viszonyítva akár 28%-kal jobb lehet a Radeon RX Vega 56, 22%-kal a Radeon RX 580 és 27%-kal a Radeon RX 560 VGA teljesítménye. Az előbbi két hardver esetében WHQD-s, míg utóbbinál Full HD-s felbontásban mért eredményről van szó. Más grafikus vezérlők mellett is várható előrelépés, de ezeket az AMD konkrétan nem mérte ki.

Hirdetés

A fentiek mellett hibajavítást kapott pár játék, így a Fortnite (Season 5) esetében megszűnik az esetlegesen előforduló stabilitási gond, a Hellblade: Senua’s Sacrifice nem fog grafikai hibákat generálni bizonyos Radeon termékeken, illetve a CorelDraw program teljesítménye is elvárható szintre áll vissza. Mindezek mellett a memória-órajel nem ragadhat be az egyes kijelzőknél a vártnál magasabb értékre a felbontás vagy a frissítés megváltoztatása után, bizonyos DisplayPort interfészre kötött megjelenítők sem fognak többet feketén villogó képernyőt eredményezni a bootfolyamat után, továbbá kijelzőmódok is mindig megjelennek a szokott helyükön.

A 18.7.1-es verziójú, Adrenalin Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, Fury, RX 400, 500, Vega, illetve Pro Duo szériás grafikus kártyákhoz, valamint a GCN-es mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még az asztali Ryzen 3 2200G és Ryzen 5 2400G SoC APU-kat, illetve a régebben megjelent, GCN architektúrára épülő IGP-vel rendelkező egyéb APU-kat is. Fontos adalék, hogy bizonyos gyártók nem engedélyezik a notebookokhoz tartozó általános terméktámogatást, így az érintett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált, továbbá bizonyos újabb hardverek vagy konfigurációk esetében csak 64 bites operációs rendszerre érhető el a támogatás.

A Radeon Software Adrenalin Edition 18.7.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

Hirdetés

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.