A DualSense nevet kapja a PlayStation 5 gamepadje

A DualShock famíliához képest jelentős a változás, de a kedvelt forma azért megmarad.

A Sony meglepetésre leleplezte a PlayStation 5 gamepadjét, amely már nem a DualShock sorozat része, így a DualSense nevet kapta a keresztségben. A megszokott és kedvelt formavilág persze felfedezhető, a gombok lényegében ugyanott vannak, ahogy a két analóg kar és a tapipad is. A színezés tekintetében azonban a japán cég úgy döntött, hogy kéttónusú dizájnt alkalmaznak, így a fehér és a fekete színek játékát, néhol egy kis kék világítás töri meg.

A funkcionalitás tekintetében a vállalat korábban már árulkodott, így a haptikus visszajelzés bevezetése nem hat meglepetésként. Ennek hála játékmenet egyes részleteinek lekövetése igen hatékony lehet, például a játékos érezheti, hogy milyen talajon jár éppen. Mindemellett az R2 és L2 gombok adaptívvá válnak, vagyis az analóg gombon belül leprogramozhatóvá válik, hogy ennek a további további lenyomásához, az egyes pillanatokban milyen erőt kelljen kifejteni.

(forrás: Sony) [+]

A gamepad tartalmazni fog több mikrofont is, így a játékos könnyen cseveghet majd a társaival, méghozzá anélkül, hogy headsetet kellene használnia, továbbá az ismert share gombot felváltja a create funkció. Utóbbiról sajnos eléggé szűkszavúan írt a Sony, de a lényege ennek is az átélt pillanatok megosztása lesz a fő célja, csak éppen a korábbinál jobb módon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés