Sok aktuális kiegészítő jó lesz a PlayStation 5-höz

Az új játékokhoz viszont mindenképpen az új gamepad szükséges.

A Sony nemrég mutatta meg a PlayStation 5-öt, amelynek már a DualSense nevű gamepadje is ismert. Adódik azonban a kérdés, hogy mi lesz a PlayStation 4-hez vásárolt eszközökkel, ugyanis ezeket nem feltétlenül kell leváltani, de eddig a japán vállalat nem nyilatkozott a kérdésben. Most azonban készült egy blogbejegyzés, amely körbejárja a témát.

A Sony több részre bontja az eszközöket. A hivatalosan licencelt kormányok, illetve a különböző joystickek működni fognak a PlayStation 5-ös, illetve a támogatott PlayStation 4-es játékokkal. Itt számít az is, hogy az adott alkalmazás kezelje a szóban forgó bevitel eszközöket, de ez régen sem volt másképp. Ezen túlmenően a PS Move és a PlayStation VR Aim kontrollerek kompatibilisek lesznek a PlayStation 5-ön futó VR játékokkal, illetve a hivatalos, valamint a harmadik féltől származó headsetek üzemeltethetők USB vagy 3,5 mm-es jack aljzatról. Funkcionálisan utóbbi csak a hardverre vonatkozik, az adott headset társapplikációja már nem lesz elérhető.

A DualShock 4 kontroller, illetve a harmadik féltől származó, hivatalosan licencelt megoldások a támogatott PlayStation 4-es játékokon használhatók, vagyis a PlaySatiton 5-höz tervezett alkotásokat mindenképpen a DualSense vezérlővel kell játszani.

A Sony azért kiemeli, hogy a PlayStation 4-hez licencelt és tervezett eszközöket az előző generációs konzollal hitelesítették, tehát a tökéletes kompatibilitás kiderítése érdekében érdemes megkérdezni magát a gyártót.

A PlayStation Camera használható lesz a PlayStation 5-höz, de szükség lesz hozzá egy adapterre, amit a PlayStation VR tulajdonosok később ingyen megkapnak majd, az erre vonatkozó akcióról később ad tájékoztatást a Sony.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés