2019. március 22., péntek

Útvonal

Tesztek » TV & Audió rovat

Az Asus O!Play TV Pro asztali lejátszó tesztje

Médialejátszó, NAS funkciók, smart tévé rendszer és set-top box, mindez egyetlen eszközben.

Asus O!Play TV Pro

Az Asus régi motorosnak számít az asztali médialejátszók piacán, az O!Play széria egyes tagjairól többször írtunk már. Azonban még egy ilyen nagymúltú vállalat sem üldögélhet kényelmesen a babérjain: a trendekhez igazodva fejlesztették ki Tv Pro névre hallgató új eszközüket. Ebben a technikai specifikációk szerint helyet kapott egy digitális tévétuner, építhető bele akár 3 terabájtos merevlemez, képes különféle netes tartalmak elérésére és a médiaformátumok széles körű támogatását ígéri. Érdemesnek tűnt kipróbálni.

Mi van a dobozban?

Hirdetés

A kisbőröndre hasonlító dobozban a termék mellett helyet kapott a távirányító, a használati utasítás (magyarul is benne van az okosság), HDMI, antenna, USB (A-B típusú) és komponens kábel. Az adaptert két darab tápkábel (egy a hagyományos magyar, illetve az angolszász országokban használatos) kíséri, ezen kívül pakoltak még ide egy kisméretű, a földi sugárzású adók vételére képes antennát és a CD-t, amelyre a készülékhez tartozó alkalmazásokat égették fel.

Külsejében egyetlen korábbi O!Play rokonra sem hasonlít, leszámítva, hogy a kialakításnál a téglaformát vették alapul, viszont a finom, lekerekített éleknek nyoma sincs, itt a szögletes vonalak dominálnak. A ferdén előreugró elülső panel kifejezetten agresszív külsőt kölcsönöz neki. A frontfelület homogén síkját csak az ezüstszínű bekapcsológomb töri meg, aminek az is a funkciója, hogy elválassza egymástól a két lenyitható ablakot. A jobb oldali mögött kapott helyet a beépíthető, 3,5 hüvelykes merevlemez garázsa, a másik mögött pedig egy kártyaolvasót (4 az 1-ben: SD, MS, XD, MMC), két USB portot (egy 2.0 és egy 3.0) és egy PC-s csatlakozót (szintén USB) helyeztek el a mérnökök.

A hátuljára került egy antenna be- és kimenet, egy-egy HDMI, Ethernet, komponens és kompozit csatlakozó, 2.0-s USB port, valamint egy-egy koaxiális és optikai audiokimenet. Ide pozicionálták a ventilátor nyílását, illetve a ház mélyére rejtett reset gombot, amit tűvel lehet megnyomni.

A készülékház kopogós műanyagból készült, amelyről süt, hogy nem nagyon bírja a strapát, így nem tűnik jó ötletnek lelökni az asztalról. A fényes fekete borítás iszonyúan kényes: két perccel azután, hogy kivettük a dobozból, már tele volt ronda ujjlenyomattal. A termék aljára a csúszkálás megelőzése érdekében apró gumitappancsokat applikáltak, a merevlemeznek kialakított üreg alatt pedig további szellőzőnyílásokat vágtak. Az aktív hűtés első látásra egy picit riasztónak tűnt, de használat közben elégedetten konstatáltuk, hogy nem jelentkezik zavaró zajongás. Merevlemez nélkül 7,8 wattos fogyasztást mértünk, ami a belső HDD használata esetén 14,6 wattra nőtt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.