WayteQ HD-TV100MP mobil tévé lejátszóval

WayteQ HD-TV100MP

Hordozható, pláne saját digitális tunerrel felszerelt tévéből nincs túlkínálat a piacon. Ennek okai nem túl világosak, hiszen a notebookok és a tabletek nagy népszerűségnek örvendenek, tehát a jelek szerint van kereslet a hordozható elektronikus eszközök iránt. Valószínűleg létező célcsoportja is van az ilyen jellegű termékeknek, hiszen jó szolgálatot tehetnek kempingelés, utazás, fesztiválozás során, horgászok, vadászok, éjjeliőrök, portások is hasznát vehetik, de akár szórakozóhelyeken, kávézókban is otthonra lelhetnek ezek a televíziók.

Utoljára ehhez hasonló készülék meglehetősen régen szerepelt nálunk, úgyhogy itt volt az ideje, hogy megnézzük, hol tart manapság ez a termékcsoport. A WayteQ HD-TV100MP típusjelzésű tévé pont megfelelőnek tűnt, ráadásul a készülék a tévéadások megjelenítése mellett Full HD támogatást ígérő beépített médialejátszót is kínál, úgyhogy érdemesnek tartottuk a kipróbálásra.

Hirdetés

Tabletszerű kialakítás

Az Mstar chipsettel ellátott modell első pillantásra úgy fest, mintha egy tablettel állna szembe az ember. A készülék az úgynevezett keret nélküli dizájnvonaba tartozik, azaz a káva egy síkban van a kijelzővel. Kikapcsolt állapotban is rögtön feltűnik, hogy keretnek fényes fekete műanyagot használtak, aminek én személy szerint nem vagyok nagy rajongója. A fedő üveglap egyébként nagyon tükröződik, ami kifejezetten zavaró, amennyiben ráesik a fény.

Talpa nincs, viszont passzintható a hátuljára egy kitámasztó, ami stabilan megtartja. Autók fejtámlájára is rögzíthető egy speciális kiegészítő segítségével, értelemszerűen ezt a kitámasztót ilyenkor le kell kapni róla. Az autós használatot egy hagyományos mellett egy külön adapter is segíti, ezenkívül távvezérlő, AV kábelek, illetve használati utasítás található még a termék mellett a dobozban.

A 18 centiméter magas, 28 cm széles készülék mindössze 2 centi vastag, tehát e tekintetben hozza a top tévék szintjét. A csatlakozók szokás szerint a hátlapra kerültek a vezérlőgombok társaságában, amelyek akkor lehetnek hasznosak, ha eltűnik valahova a távvezérlő vagy kimerül az elem. Az antennabemenet mellett helyet kapott egy-egy USB port, SD kártyaolvasó, AV kimenet, HDMI, illetve egy mini jack csatlakozó. Beépített akkumulátorral nem rendelkezik, tehát mindenképp csatlakoztatni kell a hálózati áramforráshoz (vagy egy aggregátorhoz), ami azért nem az igazi egy ilyen jellegű termék esetében.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés