Csúcskártyával jelentkezik a Gigabyte

A világ egyik legerősebb GPU-jának számító, a kanadai ATI Technologies által gyártott R480-as kódnevű processzorra épül a Gigabyte ma bejelentett csúcskártyája, a GV-RX85X256V-B típusjelzésű modell. A kártyán dolgozó GPU 540 MHz-en, a 256 megabájtnyi GDDR3 memória pedig 1180 MHz-es effektív órajelen jár, a kártya tehát az ATI felsőkategóriás termékcsaládjának leggyorsabb példányai közé tartozik.

A két DVI kimenettel ellátott VIVO-s kártya egyébiránt mindenben az ATI referenciaajánlását követi, így a kanadai cég által fejlesztett robusztus GPU-hűtési megoldás található meg a Gigabyte kártyáján is. A gyártó aktuális csúcstermékéhez átlagos szoftverkörítést nyújt; a PowerDVD 5.0-s változata mellé három eredeti játékprogramot kap a vásárló (Joint Operations, Thief, SpellForce).

A Gigabyte GV-RX85X256V-B alapjául szolgáló referenciakártya jelenleg is szerkesztőségünkben vendégeskedik, képességeinek bemutatására vélhetően hamarosan sor kerül.

Azóta történt

  • Milyen videokártyát válasszunk?

    Mai körképünkben a megfelelő grafikus vezérlő kiválasztásához szolgálunk útmutatóval – az integrált megoldásoktól a csúcskártyákig.

Előzmények

Hirdetés