Hirdetés

HIS: új csúcskártyák az IceQ II sorozatban

A HIS bemutatta a decemberben debütált R430 és R480 kódjelű ATI grafikus processzorok köré épülő videokártyáinak IceQ II változatait. A PCI Express interfésszel ellátott Radeon X850 XT Platinum Edition, X850 XT, X800 XL és X800 modellekkel bővített termékcsalád elsősorban az Arctic Cooling által kifejlesztett hűtésben különbözik a vállalat hagyományos VGA-kártyáitól. A hatékonyabb hűtés ugyanakkor jobb tuningolhatóságot is jelent: a gyártó több típus esetében az iTurbo funkcióval teszi egyszerűbbé a GPU és a memória biztonságos túlhajtását. Az IceQ II kártyák hűtőbordája plusz egy bővítőhelyet foglal el, a ventilátor azonban meglehetősen halkan (20 dBA alatti zajszinttel) juttatja a levegőt a külvilágba, az átlátszó műanyag légterelő pedig ultraibolya fényben kékes ragyogással dobja fel a gépházat.

A sorozat csúcsmodellje természetesen a Radeon X850 XT Platinum Edition, 16 pixelfutószalaggal és 256 MB GDDR3 memóriával. A GPU 540 MHz-es és a RAM 1180 MHz-es – az ATI-referenciának megfelelő – órajelét tekintve aligha csodálkozhatunk, hogy a gyártó ebben az esetben eltekintett az iTurbo funkció alkalmazásától. A kártya két DVI-I csatlakozóval rendelkezik, amelyeken digitális és analóg jelek is kivezethetők, és VIVO (video in, video out) szolgáltatást is biztosít.


HIS X850XT PE IceQ II Dual DVI VIVO 256MB PCIe

A Radeon X850 XT IceQ II-változata létezik szimpla videokimenettel és VIVO-s kiadásban is. Mindkettőn rendelkezésre áll az iTurbo, amellyel az alapjáraton 520/1080 MHz-es órajeleket egy mozdulattal 533/1148 MHz-re lehet emelni. E típusok szintén 256 MB GDDR3 memóriával, és vagy két DVI-I kimenettel (VIVO-s változat), vagy egy D-Sub és egy DVI-I csatalkozóval vannak felszerelve.

A Radeon X800 XL az iTurbo révén a 400/1000 MHz-es referenciaértékek helyett 432/1000 MHz-es sebességig hajszolható, ezzel tovább növelve a kategóriájában egyébként is kiváló 3D-gyorsító teljesítményét. A HIS az R430-as lapka köré épülő kártyán 256 MB GDDR3 memóriát, két DVI-I és egy videocsatlakozót helyezett el, s a VIVO-képesség itt is biztosított.

Az új termékek közül a 12 futószalagos Radeon X800 a legkisebb változat – még ez is 256 MB GDDR3 memóriát kapott, videocsatlakozója azonban csak kimenetként funkcionál; emellett egy D-Sub és egy DVI-I interfész található rajta. Az iTurbo üzemmód itt a memória túlhajtására specializálódott, hiszen a 398 MHz-es magórajel lényegében a gyári referenciának felel meg, a 910 MHz-es effektív memóriasebesség azonban jóval nagyobb az eredeti 700 MHz-nél.

Valamennyi új modell a kivitelhez méltóan gazdag szoftverkörítéssel, illetve a nélkülözhetetlen kábelekkel és adapterekkel kerül a dobozba.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ATi
  • HIS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés