Új prémium kategóriás alaplappal rukkolt elő a Gigabyte

A Gigabyte nekikezdett az X58-as lapkakészletre épülő Intel alaplapok új generációjának, amelyek minden eddiginél jobb felszereltséggel rendelkeznek. Az ATX méretű X58A-UD7 LGA1366-os processzorokat fogadhat, és a 6 gigabit/s-os SATA, valamint az USB 3.0 támogatás sem maradt ki belőle.

Az alaplap összesen 24 fázisú tápellátást biztosít a Bloomfield lapka számára, és a processzor háromcsatornás memóriavezérlőjének köszönhetően hat darab DDR3 szabványú memóriamodult képes fogadni. A grafikus kártyák telepítését két 16 és két 8 sávos PCI Express foglalat várja, ennek megfelelően a 3-way és Quad SLI, valamint a Quad CrossFireX technológia támogatása is biztosított. Az terméken található még két PCI Express x1 foglalat és egy PCI csatoló, a vezérlőhidak hűtését pedig egy robosztus hőcsöves rendszerrel oldották meg a tervezők, sőt az északi híd feletti borda vízhűtőblokként is funkcionál.

Az X58A-UD7 különlegessége a már említett 6 gigabit/s-os SATA és az USB 3.0 szabvány támogatása. Mindkét technológia két-két interfészen érhető el, a vezérlést pedig külső chipek biztosítják. Ezenkívül az alaplapon a további lemezmeghajtókat egy PATA és hat darab SATA-300 interfész várja, a vezetékes hálózati kapcsolatról pedig két Gigabit Ethernet port gondoskodik. A hangzásvilágért nyolccsatornás hangkártya felel, míg a hátlapon található kimenetek egy FireWire, egy SPDIF és 14 darab USB 2.0 csatlakozóban merülnek ki.

A Gigabyte X58A-UD7 a héten jelenik meg, a fogyasztói ára 400 dollár körül alakul majd.

A Gigabyte az iPhone gondokat is megoldotta

Nemrég számoltunk be arról, hogy az iPhone termékek komoly problémákkal küzdenek a P55-ös lapkakészlettel szerelt, Windows 7 operációs rendszerrel üzemelő számítógépekhez való csatlakoztatás esetén. Nos, úgy néz ki, hogy az ügyben az Intel volt a ludas, ugyanis a Gigabyte az érintett alaplapjaihoz kiadott egy béta állapotú BIOS-frissítést, mely a beszámolók alapján elhárítja a kellemetlen hibát. A vállalat hamarosan végleges frissítéssel is előáll, így végre mindenki boldog lehet. Várhatóan a konkurens gyártók is hamarosan elkészítik a megfelelő javítást.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés