Parányi, gyors csatlakozós Gigabyte alaplap érkezik

A gyártók az idei nagy kiállítások után már jóval ritkábban állnak elő újdonságokkal, így az alaplapokból is szegényebb a felhozatal az utóbbi hetekben. Persze nincs ok az aggodalomra, azért egy-egy kisebb-nagyobb termék mindig előkerül. Ezúttal inkább az előbbiekhez tartozó, kisebb eszköz, egy Mini-ITX formátumú alaplap mutatkozott be a Gigabyte jóvoltából. A GA-H55N-USB3-nak már a nevéből sok minden kiderül, így nem okozhat meglepetést, hogy az Intel H55-ös vezérlőlapkájára épül.

A kicsit GA-H55N-USB3 a hatalmas X58A-UD7 mellett
A kicsi GA-H55N-USB3 a hatalmas X58A-UD7 mellett [+]

Processzorfoglalata LGA1156-os, ami 4+2 fázisú, feszültségszabályozott tápellátásban részesül. Ehhez két, külön fázisokkal rendelkező memóriahely kapcsolódik, ezek DDR3-as modulokat tudnak fogadni, sőt ezeket kétcsatornás üzemmódban is lehet használni. SATA-300 csatlakozóból öt került az alaplapra, egy eSATA portnak is jutott interfész, emellett két darab 3.0-s USB aljzat is helyet kapott rajta. A termék egyetlen bővítőhelye egy teljes sávszélességgel gazdálkodó, x16-os, 2.0-s PCI Express szlot, amibe többnyire egy grafikus kártya helyezhető, amennyiben a Clarkdale processzorba integrált megoldás nem felel meg a felhasználó igényeinek. Természetesen a 8+2 csatornás hangkimenet sem maradt ki az extrák közül, továbbá a Gigabit Ethernet port, valamint a DVI, a D-Sub és a HDMI aljzat is a felszereltség részét képezi. A Gigabyte GA-H55N-USB3 várhatóan áprilisban fog megjelenni, egyelőre ismeretlen áron.

Ha már szóba kerültek a SuperSpeed USB-s alaplapok, érdemes megjegyezni, hogy a Gigabyte mérföldkőhöz érkezett: a napokban szállította le az egymilliomodik olyan alaplapját, amelyik 3.0-s USB csatlakozóval van felszerelve.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés