A Gigabyte csúcskategóriás alaplappal jelentkezik

Hosszú várakozás után lencsevégre került a Gigabyte csúcskategóriás alaplapjaként számon tartott GA-X58A-UD9. Először csak fekete-fehér fényképek jelentek meg az interneten róla, ám időközben egy több részletet felfedő színes kép is nyilvánosságra került. Már első ránézésre szembetűnő lehet az x16-os PCI Express sínek túlzott használata, melyekből összesen hét darab került a lapra. A foglalatokba helyezett videokártyák természetesen CrossFireX és többutas SLI rendszerben is összekapcsolhatók.

Gigabyte GA-X58A-UD9 [+]
Gigabyte GA-X58A-UD9 [+]

Az Intel X58-as chipkészletére épülő alaplapon a processzort az LGA1366-os foglalat várja, amit két nyolctűs tápcsatlakozón keresztül lehet plusz árammal ellátni, ha a tuning megkívánná az extra energiát. A DDR3 szabványú memóriamodulokat hat darab foglalat fogadja, így lehetőség van háromcsatornás felállást használni. A CPU feszültségszabályzóit, valamint a vezérlőhidakat hőcsöves hűtés és néhány nagyméretű hűtőborda tartja a megfelelő hőmérsékleten, ám ha ez nem elég, akkor egy meglévő vízhűtést is rá lehet kötni.

A 3 Gbps-os SATA interfészek közül az ICH10R hat, míg a két másik vezérlő további négy darab portot kínál. Ezek közül kettő 6 Gbps-os sebességre is képes. Található még rajta IDE port, 8+2 csatornás hangkimenet, két Gigabit Ethernet interfész, FireWire illetve jó néhány 2.0-s és 3.0-s USB kapu. A Gigabyte csúcslapját már néhány profi tuningoló kézhez kapta, tehát a megjelenése a közeljövőben esedékes. Az árazásról egyelőre nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés