Prémium alaplap prémium felszereltséggel

Az Asus bejelentette a P6X58 Premium névre keresztelt alaplapot, mely a 6 gigabit/s-os SATA és az USB 3.0 támogatásnak köszönhetően valóban rászolgált a prémium jelzőre. Az ATX méretű termék a megszokott Asus színekben pompázik, és az Intel X58-as lapkakészletére épül.


Forrás: XFastest

Az alaplap Intel LGA1366-os tokozású processzorok számára 17, míg a memóriamoduloknak 3 fázisú tápellátást biztosít, emellett a termék a Bloomfield lapka háromcsatornás memóriavezérlőjének köszönhetően hat darab DDR3 szabványú memóriamodult képes fogadni. A grafikus kártyák telepítését egy 16 és két 8 sávos PCI Express foglalat várja, ennek megfelelően a 3-way és Quad SLI, valamint a Quad CrossFireX technológia támogatása is biztosított. Ha a fehér színre festett PCI Express x16 csatoló kihasználatlan, akkor mindkét kék port képes 16 sávot biztosítani a videokártyáknak. Az alaplapon található még egy PCI Express x1 foglalat és két PCI csatoló, a vezérlőhidak hűtését pedig egy robosztus hőcsöves rendszerrel oldották meg a tervezők.


Forrás: XFastest

A termék különlegessége a már említett 6 gigabit/s-os SATA és az USB 3.0 szabvány támogatása. Mindkét technológia két-két interfészen érhető el, a vezérlést pedig külső chipek biztosítják. Ezenkívül az alaplapon a további lemezmeghajtókat egy PATA és hat darab SATA-300 interfész várja, a vezetékes hálózati kapcsolatról pedig két Gigabit Ethernet port gondoskodik. A hangzásvilágért nyolccsatornás hangkártya felel, míg a hátlapon található kimenetek egy FireWire, egy SPDIF és négy darab USB 2.0 csatlakozóban merülnek ki.


Forrás: XFastest

Az Asus P6X58 Premium megjelenése a nyár végén esedékes, az ajánlott fogyasztói árról azonban még nem számolt be a gyártó.

A termékről készült további képeket az alábbi galériában lehet megtekinteni (Forrás: XFastest).

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés