Hirdetés

Csendet ígér a Sharkoon AI7000 Silent ház

Üveg oldallapos kivitelben is elérhető, de akkor a zajcsillapítást fel kell áldozni.

A Sharkoon új miditorony házat dob a piacra AI7000 névvel, ami rögtön két változatban jelenik meg: zajszigetelő betéttel kibélelve Silent névvel, illetve egyik oldalán 4 milliméteres edzett üvegből készült oldallappal, Glass elnevezéssel. Amennyiben az utóbbit választja a leendő vevő, úgy fontos tudnia, hogy nem kapja meg azokat a zajcsillapító betéteket, amelyeket a Silent tudhat magáénak az oldallapján, tetején és előlapján.

A 446 milliméter hosszú, 213 milliméter széles és 470 milliméter magas, acélvázas, műanyag előlapos házak Mini-ITX, microATX és ATX alaplapot fogadnak, amire legfeljebb 175 milliméter magas CPU-hűtő szerelhető, a bele illeszthető leghosszabb VGA pedig 380 milliméter lehet, míg az alul elhelyezhető, külön csatornában elhelyezhető tápegység hossza 230 milliméterben van korlátozva.

Ugyanide még három darab 3,5"-es HDD vagy egy pár 2,5"-es SSD is elrejthető, míg további SSD-k számára két dedikált hely van az alaplaptálca hátulján. Nem feledkeztek meg az 5,25"-ös rekeszekről sem, kapásból kettőt építettek bele, de ebből egyik 3,5"-esre is átalakítható. A léghűtéses szellőztetéshez alapból adják a kellékeket, az előlap mögé kettő, a hátoldalra egy darab 140 milliméteres ventilátort. A Glass kiadásnál felül is van szellőzőnyílás, ide legfeljebb két darab 140 milliméteres ventilátor szerelhető, melyek nem tartozékok. Természetesen a szélgépek helyére vízhűtéses radiátorok felfogatására is van lehetőség. A légbeömlőknél (tápegység, előlapi ventilátorok) porszűrő biztosítja a tisztaságot.


[+]

A Sharkoon AI7000-esek alapszíne fehér, de az előlapi légbeömlők színe eltérő lehet: választhatunk a fekete mellett kék, zöld és piros betéteket is, a gyárilag mellékelt légkavarók LED-es világítása is ezekhez fog igazodni. Mindegyik házon van előlapi I/O panel, ahol a szokásos 3,5 milliméteres jack csatlakozók és USB 2.0-s és 3.0-s (2-2 db) kivezetések kaptak helyet.

Nincs akadálya annak, hogy a Sharkon AI7000-est megvásároljuk, az árusítása ugyanis már elkezdődött, a Silentért 80 eurót, a Glassért pedig 70 eurót kérnek.

 

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés