Hirdetés

Corsair Obsidian 550D ház – elegáns csendestárs

Hirdetés

A tegnap bemutatott Corsair Carbide 300R belépőszintű (mármint a sorozat többi tagjához képest) ház mellett a gyártó egy másik érdekes midi tornyot is bejelentett, mely minden szempontból egy magasabb színvonalat képvisel. Megjelenése roppant elegáns, borítása hatalmas összefüggő felületekből áll, végtelenül elegáns darab. Fő profiljaként a csendes üzemelést határozták meg, de ha arról van szó, akkor komolyabb tuningkonfigurációk fogadására is gond nélkül felkészíthető.


[+]

Előlapját teljes egészében egy szálcsiszolt alumínium ajtó borítja, csak a teteje felé ütöttek rajta egy nyílást, amin keresztül az előlapi csatlakozók érhetők el (gombok, fülhallgató kimenet, mikrofon bemenet és 2 x USB 3.0 port). Az ajtó mögött porszűrő védelmében 2 x 120 mm-es ventilátor munkálkodik, ezek fölött 4 x 5,25”-es külső meghajtóhely található.


[+]

Az oldallap egyetlen gombnyomással eltávolítható, itt derül ki a turpisság, hogy az előlappal egyetemben ezek a panelok is zajszűrő borítást kaptak, valamint a ház tetején és oldalán lévő ventilátornyílásokhoz is takarólemezeket mellékeltek, így ha nincsen mögöttük légkavaró, akkor ott se szűrődik ki a beltér zakatolása. A szilikon felfüggesztésű, 90 fokban kifordított merevlemezkeretekbe összesen 6 adattároló rögzíthető, az ehhez használatos fiókok 2,5”-es meghajtókkal is kompatibilisek. A két keret külön eltávolítható, így akár 450 mm hosszú videokártyáknak is lenne hely.


[+]

A csendes hűtésről gyárilag a már említett két elülső 120 mm-es és egy hátsó 120 mm-es ventilátor gondoskodik, ami egy nagyobb teljesítményű rendszer esetében is elegendő légmozgást biztosít, de a gyártó komoly bővítési lehetőségeket is teremtett. A ház tetejébe például minden gond nélkül dupla folyadékhűtő radiátort (240 mm) szerelhetünk, ezen kívül nem kevesebb, mint 10 ventilátor beépítése támogatott. Ahol csak lehetett, porszűrővel védik a belteret, az oldallap szűrője például mágneses rögzítésű, így szerszám bevetése nélkül pillanatok alatt eltávolítható és kitisztítható. Az alaplaptálcán a CPU szerelőablakon körül gumiajtós kábelbujtató rések sorakoznak, ezek mögött a megfelelő mélységű csatornába minden kábelt eltüntethetünk a rendezett, szellős összkép érdekében. Vételára 159 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés