Hirdetés

Corsair Carbide 300R ház – megérkezett a sorozatba legolcsóbb tagja

A Corsair a Carbide 400R és 500R házuk után most bemutatták a család legújabb tagját, a Carbide 300R-t. Már a számozásból is lehet sejteni, hogy a sorozat legszerényebb tagjához van szerencsénk, azonban ez a vételárban is megmutatkozik. A midi torony semmilyen szempontból sem tartogat különös izgalmakat, de lehet, hogy pont ez az egyszerűsége lesz sikerének záloga. A 300R kívül-belül fekete fényezést kapott, és ami a formavilágát illeti, kifejezetten szögletes és szimmetrikus, ennek ellenére a gyártó elsősorban játékos konfigurációkhoz ajánlja termékét.


[+]

Előlapján porszűrő mögött ventilátorok szipákolják be a friss levegőt, fölötte 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely tornyosul. A legfelül húzódó I/O panel is abszolút puritán: a szokásos gombok és audio aljzatok mellett csak két USB 3.0 port található. A szerszámmentesen szerelhető doboz oldallapját eltávolítva a külsejével összhangban álló beltér fogad minket, semmi extra, de a legszükségesebbek adottak, ráadásul első ránézésre a megmunkálás minősége is rendben van a képek alapján.


[+]

Az alul lévő, 90 fokban kiforgatott merevlemez keretbe, fiókos rendszerben 4 x 2,5/3,5”-es adattároló rögzíthető, középen viszont elég sok hely van, így a kompakt méret ellenére akár 450 mm hosszú videokártyák befogadására is alkalmas. Az alaplaptálcán CPU mögötti szerelőablakot és kábelbújtató réseket kialakítottak, a gumírozott szegélyt azonban a vételár alacsonyan tartása végett már kispórolták. Gyárilag egy elülső és egy hátsó 120 mm-es ventilátor gondoskodik a kereszthuzatról, rajtuk kívül még további 5 darab 120/140 mm-es légkavaró építhető a rendszerbe.

A minimalista Corsair Carbide 300R ház vételára 89,99 dollár, vagyis egy lehelettel olcsóbb és butább a Carbide 400R-hoz képest.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés