Hirdetés

Elképzelhetetlenül gyors memóriát tartogatott az év végére az ADATA

A 16 GB-os összkapacitást kínáló DDR4-es XPG Z1 szettről egyelőre csak bejelentés érkezett, a bemutató majd a CES-en lesz.

Az ADATA bejelentette, hogy XPG Z1 memóriacsaládja kiegészül egy új DDR4-es szettel, melyet a vállalat a G.Skill és a Corsair hasonló megoldásai ellen küld ringbe, ugyanis friss memóriacsomagja 4600 MHz-es effektív órajelen üzemelő modulokat tartalmaz, amelyek a szabványos 1,2 V helyett egészen magas, 1,5 V-os feszültségen működnek, időzítésük pedig CL 19-26-26-46.

A kétcsatornás működésre felkészített, két darab 8 GB-os modult tartalmazó szettről egyelőre nincs konkrét kép, és az sem biztos, hogy hasonlít a korábbi XPG Z1 sorozatra, az ugyanis 3333 MHz-nél tetőzött, amihez képest az aktuális szint komoly ugrás. Hűtőbordája biztos lesz, RGB LED-re azonban nem érdemes számítani, mivel ez nem kedvez a magas órajelen való stabil működésnek.


[+]

Szokás szerint ki kell emelni, hogy a JEDEC szerint 1,2 volt mellett a 2133, a 2400 és a 2666 MHz-es órajel tekinthető szabványosnak, de az említett termék XMP-t is támogat, amivel beállíthatók a fentebb részletezett paraméterek. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést. Az ADATA egyébként számos JEDEC profilt is biztosít, ami 2133 MHz-es működést tesz lehetővé különböző időzítések mellett.

Az újdonság a következő esztendő első negyedévében kerül az üzletekbe, az ára pedig 579 dollár lesz. Konkrét képeket majd a CES-en lehet először látni róla.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ADATA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés