Hirdetés

Corsair Carbide 300R midiház ezúttal ablakos oldalpanellel is

Hirdetés

A Corsair Carbide számítógépház szériájának legkisebb darabja, a 300R még januárban mutatkozott be, elfogadható vételárával, egyszerű dizájnjával és jó bővíthetőségével komoly rajongótábort toborzott magának bő fél éves piacon tartózkodása alatt. Sikerét látva nem meglepő, hogy a gyártó úgy döntött, ad még egy löketet a koncepciónak, és bejelentette, hogy a 300R némi felárért cserébe ezentúl ablakos oldallappal is elérhető lesz.


[+]

Érdemes megjegyezni, hogy ezzel a 300R lett a Carbide sorozat első ablakos modellje, a 400R és az 500R is olyan acél oldalpanelekkel rendelkezik, amelyeken csak szellőzőnyílásokat vágtak. Ezzel a Corsair elsősorban azoknak akar kedvezni, akik sokat fektetnek konfigurációjuk belső megjelenésére, ezért szeretnék, ha a kíváncsi tekintetek a ház csukott állapotában is betekintést nyerhessenek. A panel plexivel való kombinálásán kívül a miditorony semmilyen újdonságot nem tartalmaz a januárban debütált modellhez képest, és mivel akkor részletesen körbejártuk a szerkezetet, most csak röviden vegyük számba legfőbb tulajdonságait!


[+]

Szögletes előlapján a külső meghajtóhelyek fölött sorakoznak a szokásos csatlakozók és nyomógombok, itt szerencsére 2 x USB 3.0 port is helyet kapott, így a gyors adatátvitel lehetősége szó szerint csak karnyújtásnyira van. Matt feketére fényezett belseje is rendezett összképet mutat, természetesen minden porcikája szerszámmentesen szerelhető. A 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely alatt üres tér látható, ennek köszönhetően akár 450 mm hosszú videokártyák is rendszerbe illeszthetők. Adattárolókat a 90 fokban kiforgatott merevlemez keret fogadja, a fiókos rendszerbe maximum 4 x 2,5/3,5”-es HDD/SSD szerelhető.


[+]

Az ATX és microATX szabványú lapokat fogadó alaplaptálcáról a szükséges szerelőablakok és kábel bújtató rések sem hiányoznak. A hűtést gyári állapotban egy elülső és egy hátsó 120 mm-es ventilátor végzi, rajtuk kívül további 5 légkavaróval fokozható a dobozban uralkodó széljárás.


[+]

Az ablakos Corsair Carbide 300R házért „sima” testvéréhez képest 10 dollárral többet, 99 dollárt kérnek, így vételára eléri a Carbide 400R szintjét.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés