Hirdetés

Corsair Carbide 200R midi toronyház – az eddigi legolcsóbb

Hirdetés

A Corsair házait tartalmazó termékpalettájára az utóbbi időben jellemző, hogy nem csak a közép- és felsőkategória igényeit szeretnék kielégíteni, hanem folyamatosan nyitnak az alsóbb szegmens irányába is. A tendenciát talán a Carbide széria 400R-es modellje indította 99 dolláros árcédulájával, majd érkezett a 89 dolláros 300R, most pedig bemutatták az eddigi legolcsóbb házukat, a Carbide 200R-t. A vételárat sikerült még 30 dollárral megkurtítani, de tervezésénél ügyeltek arra, hogy a költségcsökkentés ne menjen az elvárható minőség és szerelhetőség rovására.


[+]

A SECC acélból és műanyagból készült midi torony 490 x 270 x 560 mm-es kiterjedéssel bír. Kívül-belül feketére fényezték, megjelenése, vonalvezetése pedig kifejezetten egyszerű, így szinte bármilyen környezetbe észrevétlenül beolvadhat, de modding alapanyagnak sem utolsó. Előlapja is teljesen szimmetrikus és egysíkú, szellőzőnyílásokkal nem terhelték a felületet, helyette az előlap két oldalán légbeömlő „kopoltyúk” húzódnak. A 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely fölött 2 x USB 3.0 port, fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet, valamint a bekapcsoló gomb sorakozik.


[+]

Belsejében a Corsair házakra jellemző rend fogadja a felhasználókat; igazából semmilyen extrát nem nyújt a szerszámmentesen szerelhető beltér, mégis egy teljesítményorientált konfiguráció befogadására tökéleten alkalmas. A 90 fokban kiforgatott merevlemezkeretbe összesen 4 x 3,5”-es és 4 x 2,5”-es HDD/SSD illeszthető. Az elülső, 120 mm-es ventilátor nem az adattárolók mögött, hanem középen helyezkedik el, amely így közvetlenül a videokártyák vonalára koncentrálja a friss levegőt. Utóbbiaknak egyébként bőséges hely áll rendelkezésükre, egészen 430 mm-ig nyújtózhatnak.


[+]

Az alaplaptálcáról nem maradt le a szerelőablak és a kábelbújtató rések sem, sőt a lemezen kábelcsatornát is hajtottak, vélhetően azért, mert az alaplaptálca és az oldalpanel között nincs elegendő hely a vaskosabb kábelkorbácsok számára. A hűtést a már említett elülső ventilátor mellet egy szintén 120 mm-es hátsó egység végzi, ezenkívül számos 120/140 mm-es légkavaróval fokozható a huzat. Vízhűtés előkészítésről nem tesz említést a gyártó, de a ház teteje némi barkácsolással minden bizonnyal egy nagyobb radiátorral is párosítható.

A Corsair Carbide 200R midi toronyház vételára 59 dollár.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés