Core processzorok 10"-en a Panasonictól

A Panasonic hordozható gépeinek őszi frissítéséről már beszámoltunk néhány hírben, de még mindig nincs megállás, mivel a Toughbookok újabb készülékekkel bővülnek. Ezek egyike a CF-C1 jelzésű kifordítható képernyős tablet. A kinézete a szokásos panasonicos dizájnt követi, tehát a világos színek dominálnak, és persze a kör alakú touchpad sem hiányzik. A képernyő átmérője 12,1 hüvelykes, felbontása 1280x800 képpontos, a panel pedig rezisztív technológiát alkalmazó, multi-touch-os érintésérzékeny felületet kapott.

Panasonic Toughbook CF-C1 [+]
Panasonic Toughbook CF-C1 [+]

A CF-C1-et a 2,4 GHz-es Core i5-520M processzorral látták el a tervezők, sőt 4 GB memóriát és egy negyed terabájtos HDD-t is raktak mellé. A grafikus megjelenítés feladata az integrált Intel HD Graphics vezérlőre hárul. A hálózati eszközök sorában megtaláljuk a 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártyát, a 2.1-es Bluetooth adaptert, a 3G-s modemet és persze a Gigabit Ethernetet. Van továbbá még kártyaolvasója, a billentyűzete folyadékálló, opcionálisan pedig webkamera is kérhető hozzá. Két év garanciával 1710 fontért árusítják, ami nagyjából 2700 dollárnak (2000 euró) felel meg.

Panasonic Toughbook CF-C1 [+]
Panasonic Toughbook CF-C1 [+]

A Let's note sorozat (azaz a japán piacra érkező Toughbookok) egy másik hordozható géppel is frissül. A J9 típusú laptop 10,1”-es képernyővel rendelkezik, amelynek felbontása a szokásos 1024x600 helyett szerencsére nagyobb, 1366x768 pixeles. A készülék elég rendhagyó konfigurációval operál, mivel Core i3 és i5 processzorok közül választhatunk hozzá, amik ebben a méretkategóriában elég ritkák. Többnyire az olcsóbb, és persze a fentiekhez képest lassabb Atom CPU-k kerülnek a 10” körüli gépekbe.

Panasonic Let's Note J9
Panasonic Let's Note J9

Egészen pontosan a Core i3-370M vagy az i5-460M kérhető, ami mellé 2 GB memóriát tettek, a háttértár pedig 160 GB-os HDD vagy 128 GB-os SSD lehet. Az alapfelszereltségnek számító Gigabit Ethernet és 802.11b/g/n-es Wi-Fi kártya mellett WiMAX is került a J9-be, továbbá találunk kártyaolvasót benne, akkuja pedig a gyártó szerint 12 órán keresztül is képes ellátni a működéshez szükséges energiával a készüléket, ami nagyon szép eredmény. A gépezet várhatóan október 15-én jelenik meg, egyelőre csak a szigetország piacán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés