Új, 3D-s és frissített notebookok közelegnek

Az LG bemutatta az általuk a világ első közel Full HD-s 3D élményt biztosító laptopját, az A510-et. A 3D mikéntjéről, és, hogy miért csak közel Full HD, arról már nem igazán beszélnek sajtóközleményükben. Mindenesetre a 15,6”-es, LED háttérvilágításos képernyő felbontása 1920x1080 pixeles. A gépezetet próbálták egy erős konfigurációval ellátni, ami azért sikerült is, hiszen már eleve a processzorok közül is a Core i7 840QM és a 740QM közül lehet választani, a grafikus kártya szerepét pedig az NVIDIA GeForce GT425M tölti be, amely 1 GB saját DDR2 VRAM-mal van felszerelve, és támogatja a DirectX 11 API-t is. Az LG-be maximum 4 GB memória szerelhető, háttártárának legnagyobb mérete pedig 640 GB lehet. Blu-ray optikai meghajtót tettek még bele, továbbá van ujjlenyomat-olvasó és 1.4-es HDMI kimenet is, de nyilván a szokásos vezetékes és vezeték nélküli hálózati eszközökről sem feledkeztek meg. A készülékhez jár persze a megfelelő polarizált szemüveg is, és attól sem kell tartani, ha nincs megfelelő, lejátszható 3D-s film, mivel a laptophoz adott TriDef szoftver a 2D-sből is fel tud konvertálni, mindezt rögtön a lejátszáskor. Az A510 notebook árusítása – egyelőre Európán kívül – októberben kezdődik meg. Két színkombinációval lesz megvásárolható, ék-fekete és világosbarna-arany árnyalatos kivitelben.

LG A510 [+]
LG A510 [+]

A Panasonic a Toughbook sorozatát bővítette a magnézium-ötvözet vázas S9 modellel, ami már ismerősnek tűnhet, hiszen a japán piacra szánt változatáról, a Let's note S9 típusról már beszámoltunk. A Toughbook lényegében nem sokban különbözik attól a notebooktól, viszont már az Egyesült Államokban is kapható lesz. Egy 12”-es, 1280x800 képpontos felbontású kijelzős készülékről van szó egyébként, amely mindössze 1,36 kg tömegű. Az intel 2,4 GHz-es Core i5-520M processzora dolgozik benne 2 GB memóriával és 320 GB-os háttértárral, DVD-íróval körbevéve. A felszereltség ismét szokásosnak mondható, viszont az akkuideje már a ritkábbak közé tartozik, mivel a gyártó szerint akár 11 órán át is képes működni. A tengerentúlra szállított modellnek végre az ára is kiderült, a hírek szerint 2500 dolláros kezdőáron forgalmazzák.

Panasonic Toughbook S9 [+]
Panasonic Toughbook S9 [+]

Az Eurocom egy kisebb, ám annál érdekesebb frissítést, pontosabban rendelési opciót adott a mobil munkaállomásainak. A masszív, erős notebookok, mint a D900F Panther, a Panther 2.0 vagy az X8100 Leopard mostantól rendelhető akár négy darab SSD tárolóval is, amelyek egyenként maximum 480 GB-osak lehetnek. A háttértárak az OCZ gyáraiból kerülnek ki, a Vertex 2 típusok rendelhetők a laptopokhoz. Ezek aztán RAID 0, 1, 5 vagy 10 tömb konfigurációk valamelyikére is köthetők, attól függően, hogy a felhasználó a biztonságot vagy a sebességet tartja-e előtérben.

Eurocom Panther 2.0 - az egyik fejleszthető modell [+]
Eurocom Panther 2.0 - az egyik fejleszthető modell [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés