Dobozos formában is befutott a Core i9-10850K

Az Intel főleg az OEM-eket célozza vele, de a friss kiszerelsében bárki megvásárolhatja.

Hirdetés

Még a hónap közepén írtunk arról, hogy új tízmagos Comet Lake processzort hoz az Intel, amelyet az OEM partnerek már az elmúlt napokban elkezdtek feltüntetni választható opcióként az egyes konfigurációikhoz. Úgy néz ki azonban, hogy az Intel dobozos formában is kiadja a fejlesztést, amelynek a paraméterei megegyeznek a korábbi hírben részletezettekkel, de a könnyebb átláthatóság kedvéért egy táblázatban foglaltuk össze, hogy mire képes az új jövevény:

Intel Comet Lake-S - új, asztali Core generáció GT2-es IGP-vel
Típus Órajel / Maximum órajel
Hyper-Threading L3 cache Fogyasztás UHD Graphics 630 alap/turbo órajel
Listaár (dollár)
i9-10850K (10 mag) 3,6/5,2 GHz van 20 MB 125 W 350/1200 MHz 453

Sokat nem lehet hozzáfűzni a hivatalos bejelentéshez, maximum a 453 dolláros listaárat, ami a táblázatban olvasható is. Az Intel tehát 35 dollárt enged a csúcsmodell árából, amiért 100 MHz-es órajelcsökkentést kell bevállalni.

Többen is találgatják, hogy miért kell ennyire közel helyezni két erős processzort egymáshoz, de ahogy korábban írtuk, a Core i9-10900K ugyan jó fejlesztés, viszont nem lehet belőle annyit gyártani, amennyire piaci igény mutatkozik. Emiatt van általánosan hiány ebből a modellből, amit a Core i9-10850K-val kezelni lehet, vagyis létezik logikus magyarázat az új modell érkezésére.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés