Kínában már asztali Comet Lake-kel kufárkodnak

Lehet, hogy tényleg a nyakunkon vannak az új nemzedék Intel processzorai.

Míg mi várakozunk, hogy az Intel hivatalosan is piacra dobja a 10. generációs, asztali Comet Lake processzorokat, addig a kínai Taobaón egy eladó már számtalan tálcányi ilyen chipet kínált fel eladásra. A @momomo_us felhasználó által kiszimatolt és a VideoCardz által publikált lista a központi egységek sSpec (sample-specification) számainak révén segít beazonosítani a lapkák eredetét; a "Q" jelöli, hogy kvalifikációs minták (QS), melyeket a gyártó általában OEM/ODM/ISV-knek szokott szállítani, hogy azok megalkothassák a saját ketyeréiket. Igaz ugyan, hogy ezek a CPU-k néha még idő előtt meg-megtalálják az útjukat a különféle online piacterekre, de az eléggé meglepő, hogy a feljebb már említett eladónak sikerült nagy mennyiségű készletre szert tennie belőlük. Akárhogy is tette, a hirdetését már eltávolították az oldalról.


(forrás: XFastest) [+]

A fáma egyébként öt közelgő Comet Lake-es megoldásról szól. A Core i5-10400, i5-10500 és i5-10600K elvileg hatmagos/tizenkét szálas modellek, s míg előbbi kettő 65, addig az utóbbi 95 wattos TDP-vel rendelkezik. Az i9-10900 és 10900K tízmagos/húszszálas darabok, és a K-s verzió várhatóan 3,7 GHz-es alap-, valamint 5,1 GHz-es boost órajellel érkezik, de a Thermal Velocity Boost (TVB) technológiának hála az 5,3 GHz sincs kizárva, bár a csúcsra járatás akár 300 wattnál is több energiát emészthet fel.


(forrás: XFastest) [+]

A szintén kínai XFastest hírportálnak már van a tulajdonában i9-10900-es minta, ám érdekes módon a kupakra 2,5 GHz van odabiggyesztve, pedig egy korábban kiszivárogtatott benchmarkban még 2,8 GHz-es alapfrekit és 4,9 GHz-es boostot láthattunk. A szóbeszéd szerint az i9-10900 65 wattos lesz, ami magyarázatul szolgálna az alacsonyabb órajelekre, hiszen az előd i9-9900 hasonszőrű értékei 3,1, továbbá 5 GHz, és ehhez képest a kékek két plusz fizikai maggal gyártanák az utódot. A legutolsó pletyka április közepére datálja a Comet Lake startját, de a hirtelen információdömping akár arra is utalhat, hogy közelebb van az az ominózus nap, mint gondolnánk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés