Hirdetés

Cooler Master CM Elite 431 Plus ház – megfizethető funkcionalitás

Hirdetés

A Cooler Master állítása szerint attól, hogy egy számítógépház megfizethető, még nem feltétlenül kell funkcionalitás terén is a belépő szintet képviselnie. Ezen gondolat mentén készítették el legújabb házukat, a CM Elite 431 Plus-t. Elődje, a Cooler Master Elite 430 nyár végén nálunk is vendégeskedett a tesztlaborban, az ismerkedés akkor Ajánlott plecsnivel végződött. A midi torony mérete 192 x 427 x 499 mm, anyaghasználata pedig acél és műanyag, így súlya mindössze 5 kg. Megjelenése meglehetősen klasszikus, vonalai egyszerűek és szimmetrikusak, de az oldallapon egy méretes ablak azért csak helyet kapott a betekinthetőség végett.


[+]

Előlapján lent ritka rácson keresztül egy 120 mm-es, kék LED-es ventilátor szívja be a friss levegőt, fölötte 2 x 3,5”-es és 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely következik. Az egyik 5,25”-es bővítőhely gyárilag egy X-dock dokkolót rejt, mely 3,5”-es, SATA csatolós merevlemezeket fogad. Ha szükség lenne mind a három helyre, akkor természetesen a dokkoló pillanatok alatt kiszerelhető. Az előlap tetején a nyomógombok, a fejhallgató kimenet és a mikrofon bemenet mellett két USB 2.0 és egy USB 3.0 port sorakozik.


[+]

Külsejéhez hasonlóan belterének is minden porcikája fekete, szerszámmentesen szerelhető, de ezen kívül sok extrát nem nyújt. Az alaplaptálca ATX és micro-ATX lapokat fogad, a processzor mögött nyitottak rajta szerelőablakot, kábelbújtató rés viszont nem része a repertoárnak. A két külső lehetőség mellett 5 x 3,5”-es merevlemez szerelhető a normál orientáltságú keretbe, 2,5 hüvelykes SSD/HDD rögzítése egy átalakított 5,25”-es meghajtóhelyen történhet. A kompakt méret ellenére hűtése kielégítő, az elülső 140 mm-es ventilátor mellé további 4 x 120 mm-es egység építhető a ház tetejébe, hátuljába és aljába. Alapesetben 315 mm hosszan nyújtózhatnak a videokártyák, a merevlemez keret eltávolításával viszont 1 cm híján fél méteres tér gond nélkül fogadja a legnagyobb fenevadakat is (AMD Radeon HD 6990, NVIDIA GeForce GTX 590).


[+]

A Cooler Master Elite 431 Plus érkezése még ebben a hónapban esedékes, vételára két év garancia mellett 59,99 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés