Hirdetés

Cooler Master Cosmos II – néhány nap, és érkezik az óriás

A Cooler Master Cosmos teljes méretű házsorozata már több mint 4 éves múlttal rendelkezik. Ez a név mindig is egyet jelentett a hatalmas mérettel és a csúcsminőséggel. A család legújabb tagja, a Cosmos II már egy ideje a küszöbön toporog, nyár közepén sikerült is lencsevégre kapni, és akkor az a hír járta, hogy szeptember-október környékén debütálhat. Ezen az időintervallumon már jócskán túlhaladtunk, de most hivatalosan is elkezdődött a visszaszámlálás, 2012. január 3-án valóban elrajtol a monstrum.


[+]

Sajnos túl sok információ még mindig nem áll rendelkezésre, mert a ház saját oldalán is csupán egy méretes órán ketyeg a visszaszámlálás, de a véglegesnek tekinthető prototípus egyetlen képéből és ennek specifikációjából azért már szépen körvonalazódik a szerkezet. A Cosmos széria védjegyét képző „szarvak”, a tető két oldalán végigfutó fém fogantyúk itt is megtalálhatók, bár az elődökhöz képest némileg aszimmetrikusabb, agresszívebb a vonalvezetése. Az előlapon egy letolható ajtó mögött két külső 3,5”-es és három 5,25”-es meghajtóhely látható, a merevlemez keretek praktikusan valójában hot-swap fiókok. Az előlap tetején fejhallgató kimenet, mikrofon bemenet, eSATA, 2 x USB 3.0 és 4 x USB 2.0 port sorakozik. A visszajelző LED-ek és az érintőgombok szintén egy eltolható ajtó alá kerültek.

Az előzetes információk alapján a bővíthetőséggel sem lesz gond, hiszen 2,5”/3,5”-es adattárolóból összesen 13 darabot is képes benyelni, ráadásul alaplapok tekintetében E-ATX és XL-ATX szabványúakat is fogad. A hűtés gyárilag is jó erőben lesz, a csomag alapból egy 200 mm-es elülsőt (LED-es), egy 140 mm-es hátsót, két 120 mm-es oldalsót és egy szintén 120 mm-es merevlemez hűtő ventilátort tartalmaz majd, ezen kívül további két oldalsó és három felső 120 mm-es egységgel fokozható a huzat, de természetesen a vízhűtés előkészítés is adott. Remélhetőleg hamarosan még több kép és információ áll majd rendelkezésünkre!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés