Hirdetés

Computex 2018: körséta az Antec háza táján

Négy házzal kezdjük az Antec kiállított újdonságainak ismertetését, amelyek közül az első a P100 Evo fantázianévre hallgat. A gyártó Permormance sorozatához hűen letisztult (és kellemesen visszafogott) dizájnt kapott a hangszigetelt panelek mellett.



(forrás: PROHARDVER!) [+]

Itt elmerengtünk egy pillanat erejéig, aztán rögtön vettünk is egy 180 fokos fordulatot, hiszen a következő jövevény már elvadult játékos esztétikával bombázza érzékszerveinket. Ő a Krypton nagytorony, amibe könnyen beépíthetünk akár egy komplett folyadékhűtő rendszert is, hogy az egyéb hardverek rendelkezésére álló bőséges helyéről ne is beszéljünk.



(forrás: PROHARDVER!) [+]

A két, edzett üvegből készült, zsanéros oldalpanel korrekt panorámát biztosít a belső térre, elöl pedig egy beépített, címezhető RGB LED szalag trónol, ami 1,6 millió színkombináció használatára képes az alaplapi szinkronizáció révén.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A negyedik háznak egyelőre nincs neve, csak azt lehet tudni róla, hogy olcsó lesz – a gyártó az 50 dolláros/eurós tartományra lőne ezzel a miditoronnyal, amely persze így nem kínál különösebb extrákat, de az elvárható kidolgozási szintet azért hozza. Persze az előlap díszei műanyagból készültek, az RGB világítás azonban nem hiányzik róla sem.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az utolsó Antec kalyiba egy prototípus, amely a rendkívül ihletett "Project X" kódnéven fut és szakít a konvenciókkal; azt a benyomást kelti, mintha a Kibertronról küldték volna Tajpejbe, a hiperűrön át. Megalkotása során a mérnökök szeme előtt a poszt-asimovi küllem mellett a modularitás és a félig nyitott kivitelezés lebegett, mint követendő irányzat. Mindenképpen érdekes színfolt a nagy kavalkádban, bár reméljük, hogy a végleges piacra kerülés előtt valami kábelmenedzsmentet segítő megoldást kitalálnak a jobb oldalra, mert jelen állapotában nem egyszerű gusztusos megoldást találni itt a vezetékek elhelyezésére. Ahogy a fotón is látszik, ez az Antec embereinek sem sikerült.

A tervek szerint idén ősszel a P100 Evoért 89-99 dollárt, a Kryptonért 179-189 dollárt, a Project X-ért pediglen 229-249 dollárt kérnek majd a pénztárnál.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

Az amerikai székhelyű cég az idei évben a memóriák piacán is dobbant memóriáival, amelyek a 3 Series, 5 Series és 7 Series sorozatokba osztva érkeznek majd, Micron és Samsung chipekre építve. Természetesen minden szinten kapunk RGB fényeket (a csúcsmodellnél még "plazmacsövet" is), a 5 Series esetében pedig egy TUF Gaming Alliance változatot, amely 3000 MHz-ig van hitelesítve és rendelkezik XMP 2.0 támogatással.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A vállalat gárdája nem csak memóriákat, de új tápegységeket is demonstrál a rendezvény folyamán. Az Antec Signature Titanium széria 80 Plus Titanium besorolást, teljesen moduláris felépítést, és 100%-ig japán kondenzátorokat kapott, emellett pedig minden olyan védelemmel ellátták, amire csak szükség lehet. Hogy még inkább érezzük a háttérben megbúvó komoly szándékot, 10 évre szól majd a jótállási jegy. A megjelenést késő őszre, esetleg a jövő év elejére datálják, az ár pedig még kérdéses.


(forrás: PROHARDVER!) [+]

A másik pellegrin az enyhén katonás imázzsal megáldott Neo Eco TUF Gaming Alliance Edition 80 Plus Bronze hatásfokon üzemelő egysége, mely a harmadik negyedévtől lesz hozzáférhető félmoduláris és teljesen moduláris verzióban egyaránt, csak a díjszabásról nincs még konkrétum.

A nóvumok sorát a 120, illetve 140 mm átmérőjű Antec Prizm Addressable (címezhető) RGB LED házventilátorok zárják, amelyek kiemelkedő teljesítménnyel és csendes működéssel kecsegtetnek – de csak a harmadik negyedév során.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés