Computex 2016: csicsás CPU-hűtőt rakott le az asztalra az NZXT és a Cryorig

A H7 Quad Lumi a világ első, szoftveresen vezérelt RGB LED-et használó megoldása lesz, amit a két cég a moddereknek szán.

Az NZXT és a Cryorig egy közös bejelentéssel kezdte az idei Computexet, mivel bemutatták a világ első olyan processzorhűtőjét, amely szoftveresen vezérelt RGB LED-eket kapott. A H7 Quad Lumi elsősorban a moddereket célozza, hiszen számukra lehet fontos a csicsás dizájn. A kooperáció egyébként tényleg hasznos volt, ugyanis magát a hűtőt a Cryorig tervezte meg. Az 594 gramm tömegű, 145 x 123 x 98 mm-es kiterjedésű hűtő a réz talpazatból kivezetett négy darab, 6 mm átmérőjű, U-alakú hővezető cső segítségével egy alumíniumlemezekből álló bordába szállítja a forróságot, és ennek az aktív hűtéséről egy darab 120 x 120 x 25 mm-es, QF120 Balanced LED ventilátor gondoskodik. Utóbbi a teljes tömeget 728 grammra növeli.

A fehér LED-et használó légkavaró percenként minimum 300, illetve maximum 1600 fordulatot tesz meg, és a szabályozást természetesen PWM biztosítja. Az alap a fentiek alapján felismerhető, mivel a kifejezetten sikeres Cryorig H7 lett átdolgozva, így a H7 Quad Lumi felszerelhető az Intel LGA775, LGA1150, LGA1151, LGA1155, LGA1156, LGA1366, LGA2011 és LGA2011v3, valamint az AMD Socket AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1, FM2 és FM2+ típusú foglalataira. A vállalat szerint a termék minden kereskedelmi forgalomban kapható processzorral megbirkózik, és a komolyabb tuningtól sem riad meg.

A lényeg azonban a dizájn, ugyanis eddig egy szimpla processzorhűtő tekint vissza, de ez a csomag több ennél. A Cryorig ugyanis integrálta az NZXT Hue+ egységét, amely egy kétcsatornás LED-eket vezérlő rendszer, csatornánként 40 LED támogatásával. Ez a csomag a PC által kiadott hangoknak megfelelően módosítja a LED-ek fényerejét és színét. Számos profilból választhat majd a felhasználó az NZXT CAM programján keresztül, és a két cég azt ígéri, hogy a jövőben a lehetőségek kibővülnek, mivel új firmware-ekkel is készülnek majd a termék megjelenése után.


[+]

A startról azonban az NZXT és a Cryorig sem beszélt, ahogy a várható fogyasztói árról sem, de maga a termék biztosan megjelenik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés