Hirdetés

Nem lesz túl magas a kiszemelt hűtő? A Cryorig papírtornya megadja a választ!

Hirdetés

A hűtők terén friss húsnak mondható Cryorig ismét megpróbálja megkönnyíteni a vásárlók életét. 2014-ben a gyártó kitalálta, hogy a "hardveres ütközésének" elkerülése érdekében a termékeik alapját elkészítik papírból összeragasztható makettet formájában, amivel a vásárlást megelőzően ki lehetett próbálni, hogy ráfér-e a kiszemelt darab az alaplapunkra. Mindezt szinte ingyen és bérmentve, ugyanis a szabásminta elérhető volt a Cryorig oldalán, a leendő vásárlónak így nem volt más dolga, mint letölteni, kinyomtatni majd összeragasztani a házi próbapéldányt.


[+]

Most koncepció tekintetében valami hasonlót találtak ki: ezúttal egy univerzális eszközt kínálnak, amivel bárki ellenőrizheti, hogy a kiszemelt hűtő a magasságát nézve befér-e az adott házba. Lényegében most egy papírból elkészíthető mérőeszközt kapunk, mely szintén ingyen letölthető, kinyomtatható és összeragasztható. A toronyszerű maketten a milliméteres beosztások mellett a gyártó sajátjai mellett más márkák legnépszerűbb processzorhűtőinek magassága is be van jelölve, négy oldalán pedig függőleges bevágások találhatóak, melyek vezetősínként szolgálnak.


[+]

A felhasználónak nincs más dolga, mint a házba beépített alaplapban lévő processzorra ráhelyezni a makettet, és a vezetősínbe pedig egy olyan hosszú zsinórt, vonalzót vagy egyebet helyezni, ami eléri a ház két oldalát. Ezt követően a makett beosztásáról leolvasható érték megmutatja, hogy mi a legmagasabb beszerelhető processzorhűtő. Arra persze érdemes figyelni, hogy egyes házak oldallapján van ventilátor, aminek magasságát a kapott értékből le kell vonni.


[+]

A Cryorig Case Depth Checker ingyen és bérmentve letölthető LGA115x, LGA2011 és AMD Socket foglalatos processzorokhoz a gyártó oldaláról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés