CES 2016: LED-ek sokaságával villant az új Enermax ház

Az Enermax évek óta kínálja a piacon az Ostrog házsorozat modelljeit, amelyek az eleganciát helyezik előtérbe, természetesen a játékosok szemszögéből. Maga a házsorozat azonban meglehetősen lassan újult meg, így frissítés már időszerű volt. Az előző évben megrendezett Computexen az Enermax ki is állított egy Ostrog Advance nevű prototípust, amelynek célja a vélemények begyűjtése volt. Ezek szerencsére főleg pozitívak voltak, némi építő jellegű kritikával fűszerezve, így a vállalat úgy döntött, hogy az Ostrog Advance véglegesen el is készül persze a visszajelzések alapján módosítva.

Az idei CES-en bemutatott verzió már majdnem végleges, maximum apró módosítások képzelhetők el, de a kinézete nem fog változni. Ebből leszűrhető, hogy az elegancia továbbra is kritikus tényező, és az Ostrog Advance különlegessége, hogy összesen 262 darab LED dióda került rá.

A LED-ek hatása látható a videóban, ahogy az is kiderül, hogy az alapvetően fekete ház különböző színű fényekkel érkezik. Mindemellett az alaplapot tartó tálca színe is a LED színéhez lesz igazítva, illetve a fény pulzálhat is, ráadásul a két darab előlapi Enermax T.B. Vegas ventilátor LED-jei is szinkronizálnak a ház külső borításának világításával és pulzálásával. A fényáradat több különböző módban jelenhet meg, amiben persze benne van az állandó világítás is.

Az Ostrog Advance könnyen kezelhető lesz. Az előlapi és a fedlapi elemek gyorsan eltávolíthatók, az 5,25 hüvelykes fiókokhoz pedig jár a csavarmentes szett, amivel az ide épített meghajtók is könnyen cserélhetővé válnak. A torony tetején elhelyezkedő I/O panel – a hangkimeneten és a mikrofonbemeneten kívül – két-két darab 3.0-s és 2.0-s USB csatlakozóval szolgál, illetve itt állítható három fokozatban a beépített ventilátorok fordulatszáma, illetve a fényáradatra vonatkozó beállításokat is ezen a panelen lehet elvégezni.

Az Enermax sajnos nem árulta el, hogy az Ostrog Advance mikor és mennyiért lesz elérhető, de hat hónapja még az sem volt biztos, hogy piacra kerül egyáltalán, tehát alapvetően jó irányba haladnak a dolgok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés