Computex 2023: be quiet! holmik

Idén elsősorban a házakra koncentrált a cég, de azért kapunk egy új ATX 3.0-s ATX tápszériát is.

A processzorhűtők, ventilátorok egyelőre kimaradtak a megújulási hullámból a be quiet!-nél, a házaknál azonban nem ez a helyzet, a standon ugyanis rögtön három új modellbe is belebotlottunk. Persze ezeket nehéz lett volna nem észrevenni, a Dark Base Pro 901 ugyanolyan gigantikus, mint elődje, a 900-as sorszámot viselő változat.


[+]

Az újdonság továbbviszi az előd több kellemes tulajdonságát is, így például a fedlap elején ott van a vezeték nélküli töltést kínáló Qi adapter, amely előtt négy Type-A és egy Type-C konnektort találunk. Az utóbbi USB 3.2 Gen2, az előbbiek pedig USB 3.2 Gen1 sávszélességet kínálnak, a közelükben látható érintésérzékeny panellel pedig a ventilátorokat és az RGB világítást vezérelhetjük, már amennyiben nem bízzuk ezeket rá az alaplapra a Sync gombok megérintésével.


[+]

Az E-ATX alaplapokat is könnyedén elnyelő belsőből kihúzva az alaplapi tálcát, gyakorlatilag azon építhetjük össze gépünket, majd azt továbbra is két irányban (jobbra, illetve balra néző processzorral) tolhatjuk vissza a gépházba. Az előlapi- és fedlap alatti ventilátorokat (vagy radiátorokat) tartó keretek is könnyen eltávolíthatóak, ráadásul ezeken elosztókat is találunk a szélgépekhez.

[+]

A keretek maguk pogo csatlakozókkal biztosítják aztán a kapcsolatot a fő egységhez, a kábelezés tehát könnyedén láthatatlanná tehető. Ha már ventilátorok: a 320 eurós, tehát meglehetősen borsos vételárban három darab 14 cm-es Silent Wings légkavaró is benne foglaltatik, és kapunk egy méretes, mágneses talppal rendelkező, több irányban állítható VGA támaszt is. A grafikus kártya természetesen függőlegesen is elhelyezhető (ha megvesszük a 60 eurós riser kábelt), az előlap mögött pedig 420 mm-es, fent pedig 360 mm-es radiátoroknak is helyet szoríthatunk.


[+]

Adattárolóból alapesetben két 3,5”-es vagy hat 2,5”-es egység telepíthető, de ha ez nem elég, akkor a Dark Base Pro 900-nál is megszokott módon plusz fiókokkal növelhetjük ezt a számot (a régi fiókok viszont nem kompatibilisek az újakkal). Az 5,25”-es helyet keresők az előlap alsó részén találhatnak egy ehhez szükséges fiókot.


[+]

Végül, de nem utolsó sorban azok, akik a szellőzés helyett a csendet keresik, azok ventilátorok helyett zajcsökkentő paneleket is tehetnek a felső/első keretekbe, és az előlapot is kicserélhetik egy zárt, szivacsburkolatú egységre.

[+]

A 901 kisebb testvére a 701, amely októberben érkezhet, ennek árát egyelőre még nem tudták megmondani. Ez egy szellőzésre kihegyezett gépház, ARGB világítással, és vezérlőgombokkal (ezúttal fizikaiakkal, nem érintősekkel) ellátott előlapi panellel. Itt is kapunk három 14 cm-es Silent Wings 4 ventilátort, de ezeken felül is marad bőven még további légkavaróknak vagy radiátoroknak: az előlap és a fedlap mögött egyaránt 3x140 mm-es helyeket találunk.

[+]

Az alaplapi tálca itt is két oldalról szerelhető be, adattárolóból pedig alapból két 3,5”-es vagy négy 2,5”-es egységre van fogadókészség.

Az alsóbb kategóriába fog érkezni szeptemberben a Shadow Base 800, amely fekete és fehér változatban is a polcokra kerül. A gépház elérhető lesz teljesen „sima”, ARGB-s, és ARGB+ARGB ventilátoros (DX és FX) változatban is, az árai pedig a felszereltségtől függően 150-210 euró között mozognak majd.

[+]

Ez ismét egy teljesen szellőzésre kihegyezett ház, üveg oldalpanellel és E-ATX kompatibilitással, 420 mm-es radiátorokat is elnyelő belsővel.

[+]

A házak mellett a tápegységek esetében is történt egy frissítés: érkezik a Straight Power 12 széria, 80 PLUS Platinum szintű hatásfokkal, moduláris kábelezéssel és természetesen ATX 3.0 kompatibilitással. A családtagok 750 wattól egészen 1500 wattig terhelhetők, és immár 10 éves garanciával rendelkeznek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés