Computex 2023: figyelemreméltó klaviatúrák a Ducky standján

A tajvani vállalat belép a QMK/VIA-s épített, valamint a vezetékmentes termékek szegmensébe, és lesz 8 kHz-es polling rate is.

Hirdetés

A mechanikus billentyűzetek világában népszerű Ducky Channel sem hiányzott az aktuális Computexről, és kellemesnek látszó megoldásokkal igyekezett meghódítani az érdeklődőt szívét. Az újdonságok közös jellemzője a One 3-nál bemutatott, úgynevezett QUACK Mechanics (optimális súlyelosztás, kenéssel ellátott stabilizátorok és a gépelési akusztikát finomító, szivacsos csillapítás), a variálható dőlésszög, a leválasztható USB Type-C/Type-A kábel és a déli tájolású, 3/5 tűs switch-ekkel egyaránt kompatibilis gyorscserés foglalatok, amelyeknek hála a Cherry vagy OEM profilú kupakok rajongói is bátran használhatják kedvenc készletüket.


[+]

A legérdekesebb talán a ProjectD Outlaw 65 névvel jegyzett konstrukció, ami a gyártó kínálatában elsőként az épített eszközök híveit célozza meg, ugyanis nekünk kell összeszerelni az ezáltal utólag könnyedén módosítható jószágot.


[+]

A 65 százalékos kivitelű, gasket mountos periféria poliuretán, továbbá PE habszivacsokkal bélelt készülékháza CNC marással formált alumíniumból van, a lubrikált stabilizátorok a POM, FR-4 vagy polikarbonát plate-hez rögzülnek, és a harmadik-negyedik negyedév környékén többféle színben debütáló, kettős fröccsöntésű PBT billentyűsapkákkal megfejelt apparátus támogatja a QMK/VIA programozást, ráadásul az sem kizárt, hogy később más formátumú testvérmodellek is jöhetnek belőle. Egy említést még megér, hogy alulra fémből vagy szénszálas kompozitból lévő burkolati elemet kérhetünk.


[+]

A második újdonság személyében a Ducky One 3 Prót tisztelhetjük, amely triple-shot PBT kupakokkal jön, és barátságot ápol a 8000 Hz-es USB frissítési rátával. A termék, ahogy alant következő márkatársa, 60, 65, 80 (TKL), illetve 100 százalékos változatokban lesz kapható, és itt sem leszünk feltétlen egy színre korlátozva. Említést érdemel még, hogy az üzletek polcain majd olyan verzió is meg fog telepedni, ami teljességgel szanálja az RGB-s háttérvilágítást (mint például a One 2 Horizon).

[+]

A sort a ProjectD-vel nagyjából egyforma mértékben izgalmas, ötprofilos belső memóriával rendelkező Freedom zárja, amit szintén úttörőnek nevezhetünk, hiszen az első vezeték nélküli típus szerepében feszít a hápogó cég felhozatalában. A négyfajta kiszerelésben közelgő, RGB-vel vagy anélkül választható tasztatúra különböző Cherry kapcsolóin újfent doubleshot PBT kupakok trónolnak, és a célgéphez történő csatlakozás 2,4 GHz-es rádióval, Bluetooth-szal és USB Type-A vagy – igen örvendetes módon – PS/2 porton keresztül is lehetséges.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ducky

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés