Computex 2023: ígéretes perifériák a Montech gondozásában

A cég egy kategóriájukon belül mindenképp igényesnek tűnő klaviatúrát, plusz egy madzag nélküli, kétféle formával begyűjthető egeret villantott.

A Montech több termékkategóriában is tiszteletét tette az idei Computexen, amelyek közül a beviteli eszközök sem hiányoztak.

A kompakt mechanikus billentyűzetek kedvelőit érdekelheti a MKey Mini nevezetű, 65 százalékos megoldás, ami a közelmúltban megjelent, természetesen NKRO-s Mkey némileg helytakarékosabb változata. A sötétebb zöldeskék (Freedom), illetve sötétszürke/fekete (Darkness) színekben választható apparátus 3 és 5 tűs kapcsolókkal egyaránt kompatibilis gyorscserés foglalataiban gyári kenésben részesített Gateron Pro 2.0 Red, Yellow vagy Brown switch-ek tanyáznak, amiknek szárain ötoldalas mártásos technikával felkarakterezett, MDA profilú PBT kupakok telepedtek meg. A 18 világítási módot támogató RGB LED-ek déli tájolásúak, ami azt jelenti, hogy OEM vagy Cherry profilú billentyűsapkákat is nyugodt szívvel használhatunk bármilyen kapcsolóval, ha úgy tartja kedvünk.


[+]

A háromszintű dőlésszög-állítást (3/6/9 fok) kínáló, gasket mountos klaviatúra készülékházában két rétegnyi szilikonágy található a gépelési érzet/akusztika finomítása végett (egy a plate, egy meg a nyomtatott áramköri lap alatt), és jobb felső sarkában egy többfunkciós tárcsa nyert elhelyezést, amivel ki-/bezoomolhatunk, a hangerőt szabályozhatjuk vagy a fényeffektek között léptethetünk  e tárcsa benyomásra vált a lehetőségek közt, és egy állapotjelző fénygyűrű öleli körbe. Az eltávolítható kábel USB Type-C/Type-A fajtájú, és a makrózást plug and play vagy szoftverrel egyformán megléphetjük. Az anyagi vonzatokat nem közölték, de a nagyobb testvérekből kiindulva viszonylag barátságos árképzésre számítunk a szegmensen belül.


[+]

A kellemesnek látszó tasztatúra mellé egy hasonszőrű egér sem árthat, és ezt a gyártó is így gondolhatta, hiszen bemutatta a mindössze 57 grammos, 26 000 cpi-ig skálázódó, 600 ips-os/50 g-s PixArt PAW 3395 csúcsszenzorral szerelt MGrip rágcsálót. A szimmetrikus és jobbkezes kivitelben ugyancsak készülő, ötgombos jószág leválasztott főklikkjei alá a japán gyártmányú klasszikus ászok, azaz Omron D2F-01F kapcsolók kerültek, amik közepes taktilitásukról és könnyed aktuálhatóságukról (meg persze tartósságukról) ismertek.


[+]

Az sem elhanyagolandó részlet, hogy a feketében, fehérben vagy sötétebb kékben feszítő, lukacsokat nélkülöző kurzorkergető vezetékmentes (ezért impresszívebb a tömeg, mint első hallásra volt), és 2,4 GHz-es rádió segítségével kommunikál a géppel. A cég ígérete szerint a beviteli késésre vagy a kapcsolat folytonosságára nem lesz panaszunk, ráadásul a beépített akkumulátor is elég sokáig bírja szuflával.


[+]

Végezetül utolsó képünkön A Gomb látható  ez ugyan olyan, mint egy poénból gyártott asztali dísz, de egy tényleg működő eszközről van szó, amelyre természetesen bármilyen funkciót ráprogramozhatunk; lehet például Alt+F4 vagy Ctrl+Shift+Esc is. Piaci megjelenése pár hónapon belül várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés