Computex 2022: brutális laptop és gusztusos mini PC az MSI tarsolyából

A Titán szériás notebook visszatér, és erősebb, mint valaha, de a MAG termékcsalád kompakt gépe is egy ismeretlen ismerős.

Az MSI Computexen prezentált hardvereiről már akad néhány hírünk, de notebookról vagy asztali gépről még nem számoltunk be. Az asztali vasak kiváltására tervezett, 23 mm vastag MSI Titan GT77 12. generációs Alder Lake processzorokra építkezik, amelyek az Intel Core i5-12450HX-től kezdve az akár 75 wattos TDP-re belőtt i9-12950HX-ig fedik le a palettát.


[+]

A dedikált GPU-k kapcsán egyelőre nincs bővebb információnk, hiszen a noteszgép igazi bemutatására június 7-ig várnunk kell, azonban az biztosnak látszik, hogy 175 watt fog a grafikus vezérlő rendelkezésére állni, és az NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti tiszteletét teszi a menün. A komponensek hűtéséről egy négy ventilátorból és hét hővezető csőből álló rendszer gondoskodik majd.


[+]

A kijelző tekintetében 4K-s és 1440p-s, valamint Full HD-s, de 360 Hz-es opciókra számíthatunk, és mind a DIMM foglalatokból, mind pedig az SSD slotokból négy lesz a burkolat alatt. A gombonként címezhető világítással megfejelt mechanikus klaviatúra Cherry MX kapcsolókat használ, és az 1,8 mm-es úton járó billentyűk 1 mm-en regisztrálják a leütést.


[+]

A MAG Trident S 5M névre keresztelt masina a klasszikus értelemben vett helyett inkább a felhő, illetve mobil alapokon nyugvó játékra fókuszál, és AMD Ryzen 5000-es APU-kat állít hadrendbe. A konstrukcióról március elején már cikkeztünk, így az érdeklődőknek javasoljuk a szóban forgó írás átfutását.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés