Hirdetés

Computex 2022: játékosoknak és irodistáknak is készült monitorokkal az MSI

A Full HD és QHD felbontással is elérhető MD272 modellek mellett a gyártó QD-OLED panelre épülő megjelenítője is bemutatkozott.

A Computex apropóján az MSI is beállt azon gyártók sorába, amelyek a Samsung kvantumpontos OLED (QD-OLED) paneljére épülő monitort dobnak piacra, és bár magának a kijelzőnek a specifikációit tekintve nem sok különbség van az eltérő márkajelzéssel rendelkező modellek között, a dizájnbeli sokszínűség miatt azért örülünk a viszonylag nagy kínálatnak.

Az MSI a tőlük már megszokott, fekete-arany színkombinációra épülő házba csomagolta a Samsung egyébként 34” képátlójú, 21:9-es képaránnyal és 1800R sugarú ívvel rendelkező paneljét. Ez a megoldás igazi gamer-álom, hiszen a 0,1 ezredmásodperces GtG válaszidő mellé 175 Hz-es képfrissítés is párosul, amit ráadásul az AMD FreeSync Premium Pro technológiájával is kiegészítettek, mindezt ráadásul úgy sikerült megvalósítani, hogy – a paneltechnológia miatt kicsit elvárt módon – színek tekintetében sem lehet okunk panaszra. A gyárilag kalibrált monitor 2-nél alacsonyabb Delta E értékkel rendelkezik, színtérlefedettség szempontjából pedig a DCI-P3 esetében 99, míg az Adobe RGB és az sRGB színtereknél 97, illetve 139 százalékos értékekről beszélhetünk. További extra, hogy a MEG 342C névre hallgató újdonság támogatja a KVM funkciót is, az viszont termékoldal (és a gyártó által publikált nagyobb fotók) hiányában egyelőre nem tisztázott, hogy az USB hub mellett pontosan milyen csatlakozók kerültek a monitorra, csak úgy, ahogy az ajánlott fogyasztói ár és a piaci megjelenés időpontjával kapcsolatban sem kaptunk információkat.

A gamereknek szánt nagyágyú mellett az MSI irodai vonalon is erősített, ugyanis bejelentésre került a Full HD felbontású Modern MD272PDE-t, valamint annak QHD-s verziója, a Modern MD272QDE-t. Mindkét monitor IPS paneltechnológiára épül, az alkalmazott megoldások képfrissítési rátája 75 Hz, maximális fényerejük 300 nit, válaszidejük pedig 4 ms. Az 1000:1 kontrasztarányú, matt bevonattal ellátott eszközök AMD FreeSync támogatást is kaptak, továbbá szintén rendelkeznek KVM switch funkcióval, vagyis a kétportos USB 2.0 hubot nem csak az USB Type-C-n keresztül csatlakoztatott eszközök esetében használhatjuk, hanem – a mellékelt USB kábel bekötése után – a HDMI 1.4b és DisplayPort 1.2 kimenetek használata mellett is. A hátoldalra került még egy jack kimenet, de szükség esetén egy beépített, kétcsatornás hangrendszer is rendelkezésünkre áll, míg a gyári állvány szerepét egy dönthető, forgatható, állítható magasságú, valamint pivot módra is képes megoldás tölti be. A vételár és a megjelenés időpontja sajnos az irodai duó esetében sem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés