CES 2015: andoridos Quattron UHD tévékkel robbantana a Sharp

Bár a Sharp nehéz napokat élt át a közelmúltban, ez szerencsére a topmodelljeiken nem látszik meg, hiszen a Las Vegasban bemutatott, az első félév csúcskészülékeit tömörítő UH30 sorozat tagjai papíron meggyőzőnek tűnnek.

Sharp UH3
Sharp UH30 [+]

A család két óriási televízióból, egy 70, illetve egy 80 hüvelykes Ultra High Definition felbontású készülékből áll egyelőre, amelyek 3200, illetve 6000 dolláros áron kerülnek majd a boltokba. A vállalat saját fejlesztésű, négy alapszínt használó, Direct LED háttérvilágítású Quattron paneljeire épülnek, amelyekben az alpixelek száma 66 millió, ami az átlagos 4K tévék 42 milliós értékét jelentősen felülmúlja. Ez pedig, legalábbis a Sharp állítása szerint, a képminőségen is meglátszik, azaz, ha lehet még tisztább, még élesebb a megjelenített tartalom.

A THX minősítéssel rendelkező televíziókba Android alapú okostévé rendszer kerül. Ennek már nagyon ideje volt, hiszen ezen a téren a Sharp teljesen lemaradt a vetélytársaitól az elmúlt években. Mivel a vállalat európai részlegét eladták, így egyelőre még egyáltalán nem biztos sajnos, hogy ezek a modellek hozzánk is eljutnak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés