Hirdetés

CES 2019: a HP szállítja az első BFGD-t

Az Omen X Emperium nem okoz meglepetést, jó ideje tudni, hogy nagyjából mire képes, de az ára azért fájni fog.

Az NVIDIA egy éve jelentette be a BFGD-ket. Ezek olyan, 65 hüvelykes képátlót biztosító monitorok, amelyek 4K-s felbontást kínáló, AU Optronics panellel rendelkeznek, 120 Hz-es maximális frissítés erejéig támogatják a G-Sync technológiát, maximum 1000 nitet kínálnak, továbbá a DCI-P3 színtér lefedettségét is biztosítják, és a local dimming funkciót sem nélkülözik, továbbá egy Shield Android TV is helyet kap bennük.

Eredetileg a termékek az elmúlt év második felében érkeztek volna, de késtek, viszont idei CES-en a HP hivatalosan is leleplezte az Omen X Emperium nevű kijelzőt, ami gyakorlatilag az első BFGD lett, ráadásul az eredeti specifikációt sikerült felülmúlni, ugyanis a maximális frissítési frekvencia 144 Hz-re módosult.


[+]

Maga a 64,5 hüvelykes, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkező kijelző 720 cd/m²-es tipikus fénysűrűséget kínál, amely elérheti akár az 1000-es értéket is. A statikus kontrasztarány 4000:1, válaszidő pedig a szürkéből-szürkébe váltás esetén 14 ezredmásodperc, ami overdrive mellett lecsökken 4-re. A HDR természetesen támogatott, ami viszont érdekes az a beépített, 120 wattos kimeneti teljesítményű soundbar.

A megjelenítő egy DisplayPort 1.4 és három HDMI 2.0 bemenettel rendelkezik, de van még rajta két USB 3.0, egy HDMI ARC, egy SPDIF, illetve egy 3,5 mm-es jack kimenet.

A HP Omen X Emperiumnak az ára lesz kellemetlen, 5000 dollárt kell majd otthagyni érte az üzletekben. A többi gyártó BFGD-jéről nincs hír, egyelőre nem nincs nagy tolongás ezért a termékkategóriáért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés