Hirdetés

CES 2019: kibővült a HP élvonala

Az üzleti széria idei palettafrissítésekor főleg az adatbiztonság állt a fontossági sorrend elején.

A Las Vegasban tartott CES kiállításra a HP az AMOLED kijelzővel szerelt notebookja mellett legújabb Elite szériás termékeit is kihozta, amelyeknek prémium anyaghasználatukon túl a specifikációikat tekintve sem kell szégyenkezniük. Mindhárom új modell megkapta a HP 3. generációs Sure View technológiáját, így egy fizikai kapcsolót lenyomva lecsökkenthetjük az egyébként mindhárom esetben 178 fokos betekintési szögeket 80 fokra, ezzel megelőzve az esetleges adatlopásokat.

HP EliteBook x360 830 G5 - szemből
HP EliteBook x360 830 G5 – szemből (forrás: PROHARDVER!) [+]

A 13,3 hüvelykes, 1080p-s felbontású IPS kijelzővel ellátott EliteBook x360 830 G5 esetében a Sure View feláras opció, azonban ezt már csak azért is megérheti igényelni, mert ezzel együtt 1000 nites maximális fényerőt is kapunk, ami a nappali fényviszonyok között dolgozók számára lehet érdekes. A választható processzorok skálája az Intel Core i3-8130U-tól egészen az i7-8650U-ig terjed, vagyis minden esetben UHD Graphics 620-as integrált grafikus vezérlőt kapjuk. SSD-ből legfeljebb 2 TB kapacitásút kérhetünk, míg az egyébként házilag is bővíthető memória maximum 32 GB lehet.

HP EliteBook x360 830 G5 - oldalról, bekapcsolt Sure View-al
HP EliteBook x360 830 G5 - oldalról, bekapcsolt Sure View-al (forrás: PROHARDVER!) [+]

AZ 1,78 cm vastag, alumíniumból készült gépház oldalaira két-két darab USB 3.1 Type-C és Type-A csatlakozó, egy HDMI kimenet, egy kombinált hang ki- és bemenet, valamint egy nanoSIM foglalat fért el, felár ellenében pedig SmartCard kártyaolvasót is kaphatunk. Sajnos az Ethernet port és az SD szabványú kártyákat váró slotról le kell mondanunk. Aki gyakran használja a notebookját külső monitorra kötve, annak jó hír lehet, hogy a bekapcsológombot a gép oldalára tették, így a kijelző felhajtása nélkül is indítható a masinát. A billentyűzet gombjai 1,5 milliméteres úton járnak, gyors próbánk alatt kényelmesnek tűnt, hosszabb szövegek legépelése sem jelenthet gondot. A biztonságról a gombok alatt elhelyezkedő ujjlenyomat-olvasó, valamint a Windows Hello funkcióval kompatibilis, elhúzható műanyag sliderrel letakarható infravörös kamera gondoskodik. Extraként plusz beviteli eszközt is választhatunk az egyszerűen csak Active Pen névre keresztelt stylus személyében, ennek felárát azonban nem árulták el. Ahogy magáét a notebookét sem, a megjelenéssel kapcsolatban pedig csak annyi biztos, hogy márciusban esedékes.

HP EliteOne 800 G5
HP EliteOne 800 G5 (forrás: PROHARDVER!) [+]

Azoknak is készült újdonsággal a HP, akik inkább az asztalon történő munkavégzést preferálja. Az EliteOne 800 G5 All-in-One PC 1920x1080 pixeles felbontású, Sure View technológiával megtámogatott, 24 hüvelykes IPS panelt kapott, az előlapon pedig a megjelenítő alatti hangszórót leszámítva nem is jutott másnak hely. Ezért a webkamerát a mérnökök egy gombnyomásra az eszköz felső éléből előbukkanó modulra helyezték, ezzel egyúttal azt is megelőzve, hogy a kíváncsiskodók a tudtunk nélkül megnézzék annak képét. Nem csak a biztonság, de a hardver tekintetében sincs szégyenkeznivalója, a pontosan még nem ismertetett modellszámú Intel Core (opcionálisan vPro lehetőséggel) processzorok mellett legfeljebb 64 GB memóriával, 256 GB kapacitású SSD-vel, és akár AMD Radeon RX 560 dedikált grafikus vezérlővel tömhetjük ki az egyébként igen csinos készülékházat. Csatlakozási lehetőségeket is találhatunk bőven, az összesen 7 darab – amelyből egy Type-C – USB csatlakozó mellett DisplayPort és HDMI videokimenetek, Ethernet port és kártyaolvasó sorakozik az eszköz hátoldalán. A júniusban megjelenő egybegép pontos árát még nem árulta el a cég.

HP EliteDisplay E243p Sure View
HP EliteDisplay E243p Sure View (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ha valakinek csupán egy Sure View-al ellátott megjelenítőre lenne szüksége, akkor megtalálta a számítását a HP-nél, az EliteDisplay E243p Sure View legfőbb erénye ugyanis – ahogy a nevéből már biztosan mindenki kitalálta – éppen ez. Abban az esetben, ha a funkció ki van kapcsolva, egy átlagos üzleti monitorról van szó, amelynek 24 hüvelykes Full HD kijelzője 14 ezredmásodperces válaszidőre képes, képfrissítési frekvenciája pedig 60 Hz. A talp a kategóriában megszokott módon dönthetőségre, forgathatóságra és pivot módra is lehetőséget kap, a hátoldalon pedig a HDMI, DisplayPort és D-Sub triumvirátus mellett egy kétportos USB HUB-ot is találunk. Mindezért 380 amerikai dollárt kérnek majd el, méghozzá februártól.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés