CES 2015: extrákban dúskáló QNAP NAS sorozat érkezett

A QNAP az idei CES-en leleplezte a Turbo vNAS sorozatba tartozó hálózati adattárolók között a TVS-463, TVS-663, TVS-863 és TVS-863+ jelzésű modelleket, amelyek a típusszám első számjegyétől függően 4, 6 és 8 rekeszes megoldások, de az igazi érdekességük a temérdek extra, amelyet még kínálnak a hagyományosabb NAS megoldásokhoz képest.

Hirdetés

Az új termékek elsődlegesen a multimédiás szolgáltatásokkal tűnnek ki a tömegből. A hardveres alapot az AMD Steppe Eagle kódnevű SoC APU-ja adja, egészen pontosan a GX-424CC jelzésű opció, amelynek négy darab 2,4 GHz-en üzemelő Jaguar processzormagja van egy GCN architektúrára épülő IGP és számos fixfunkciós gyorsító mellett. Lényegében a hagyományos funkciókért a processzormagok felelnek, míg az extrákat a beépített gyorsítók biztosítják. A DDR3L szabványú rendszermemória kapacitása maximum 16 GB lehet, gyárilag viszont 4 GB-nyi memória lesz beszerelve, ám a TVS-863+ modell gyárilag 8 GB-nyi memóriát kap. A 2,5 és 3,5 colos 6 Gbps-os SATA adattárolókat fogadó fiókok mellett mindegyik megoldáson lesz öt darab USB 3.0-s port, két Gigabit Ethernet aljzat, két tükrözött HDMI interfész, illetve egy LCD panel. Belül további extra a PCI Express csatoló, ami a TVS-863+ modell esetében már tartalmaz is egy 10 gigabites Ethernet vezérlőt a szükséges aljzattal.

Az újdonságok PC-ként is üzemképesek, így kijelzőt, illetve beviteli eszközöket csatlakoztatva rájuk bármilyen telepített virtuális gépről elérhető az adattárolók tartalma, amely egyébként teljesen titkosítható is. Megoldott a 4K-s kijelzők kezelése, illetve támogatott a QNAP Virtualization Station technológiája a VMware, a Microsoft és a Citrix virtualizációs megoldásai mellett.

Az új QNAP NAS-ok lényeges extrája, hogy hardveres gyorsítás mellett transzkódolják a tárolt videókat. Ez részben fixfunkciós blokk, részben pedig az integrált grafikus vezérlő segítségével történik. Ennek a megoldásnak az előnye, hogy a processzoridő felszabadul, így gördülékenyebb lehet a feldolgozás.

A QNAP az új NAS-okat elsődlegesen üzleti felhasználásra szánja, de akár otthoni multimédiás funkciókat is elláthatnak, ha a vásárló hajlandó 800-1200 dollár közötti összeget fizetni értük.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés