Hirdetés

QNAP QGenie – hét az egyben mini NAS

Hirdetés

Megjelenés

Manapság óriási népszerűségnek örvendenek a tabletek és okostelefonok, alig van már a környezetünkben olyan ember, aki ne birtokolná egyiket vagy másikat, esetleg mindkettőt. A hordozható készülékekkel együtt pedig a különféle kiegészítők is terjedni kezdtek; az elmúlt hónapokban egyre több adatmegosztó-router-akkumulátor sok az egyben eszközt jelentettek be, a Hama megoldását már teszteltük is. Most a hálózati adattárak világában jól ismert QNAP boszorkánykonyhájából érkezett hozzánk a QGenie nevezetű apróság.

Méretre és súlyra (115 gramm) nagyjából akkora, mint egy mobiltelefon vagy egy sok az egyben kártyaolvasó. Előlapján a hasonló termékeknél szokatlan módon egy kis kijelző is található, ami hasznos kiegészítőnek tűnik. Érdekessége, hogy OLED technológiás. A készülék oldalain rengeteg kezelőszerv, illetve csatlakozó sorakozik. Van itt hagyományos és micro méretű USB 3.0 aljzat, Ethernet csatlakozó, SD kártyaolvasó, a kijelzőt kapcsoló gomb és háromállású, funkciót meghatározó retesz, amivel kikapcsolt, töltő és adatmegosztó mód között válthatunk.

Az apróság belsejében MIPS 24KEc processzor dolgozik 64 MB RAM és 16 MB-os flash tároló társaságában, hasonló alapokra épülnek a konkurens megoldások is. A QGenie-nek 32 GB-os, flash alapú belső adattárolója van, ami leírása szerint az USB 3.0 révén nagyon fürge, majd meglátjuk, hogy a gyakorlatban ez mint jelent. Vezeték nélküli kommunikációhoz egy adatfolyamos, n-es Wi-Fi modult kapunk 150 Mbps-os elvi csúcssebességgel, a vezetékes Ethernet port pedig 100 Mbps-ot tud. Mindkét módszerrel kapcsolódhatunk az internetre, a harmadik lehetőség pedig USB-s 3G modem használata.

Az aprócska eszköz áramellátásáról 3000 mAh-s,vagyis nagyjából 11 wattórás akkumulátor gondoskodik, ezzel az egyszerűbb okostelefonokat kétszer, a csúcs okostelefonokat vagy kisebb tableteket egyszer tudjuk feltölteni. A QGenie dobozában mindössze egy töltésre használható USB 3.0 - micro USB 3.0 kábelt és egy használati útmutatót találtunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés