Computex 2015: itt az AMD-QNAP partnerség új gyermeke, a TS-563 NAS

Hirdetés

A QNAP standján ma formálisan is útjára bocsátották a TS-563 típusjelzésű NAS-t, mely a tajvani vállalat és az AMD között létrejött partnerség sokadik közös gyermeke a korábban bejelentett sorozat után. Mondhatni egy kiegészítésről van szó, amely a CES-en bemutatott termékskálába tökéletesen beleillik. A bejelentésen a QNAP vezére mellett az AMD képviselője is jelen volt, és mindketten elégedettségükről adtak hangot, illetve kérdésünkre elmondták, hogy a jövőben további, AMD processzora épülő modellek várhatók az eddigiek mellé.


[+]

A termékben a GX-420MC típusjelzésű, négymagos, Puma mikroarchitektúrára alapozó 64 bites CPU dohog, melynek alapórajel 2 GHz, TDP-je pedig 17,5 watt. A NAS szempontjából fontos, hogy a processzor AES-NI (AES-256) hardveres titkosítással, illetve AMD-V hardveres virtualizációval is rendelkezik. Utóbbinak hála Windows, Android, Linux vagy UNIX virtuális gépek futtatására is képes. A központi egységhez 2 vagy 8 GB DDR3 szabványú memória társulhat, mely a két SO-DIMM foglalatnak hála akár 16 GB-ig is bővíthető. A masina hátulján két gigabites LAN port és négy darab USB 3.0 található, illetve egy félmagas bővítőkártyával még akár két 10 gigabites porttal is megtoldható a hálózati LAN rész.


[+]

A készülékbe legfeljebb öt meghajtót tolhatunk, melyek 3,5 vagy 2,5 hüvelykes méretűek, illetve legfeljebb 8 TB tárkapacitásúak lehetnek. Ezeket RAID 0, 1, 5, 6, 10, vagy RAID 5 + tartalék módokba lehet konfigurálni. TS-563 Turbo NAS-t elsősorban kis- és középvállalkozások szánja a QNAP.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés