CES 2013: három monitoron futtatta az új Tomb Raidert az MSI GX60 notebookja

Az extráktól roskadozó MSI GX60 jelzésű játékosoknak szánt notebook még az elmúlt év vége felé mutatkozott be, és a kategóriát tekintve egy pénztárcabarátnak mondható megoldás, bár ez nem biztos, hogy ezen a szinten komolyan számít, hiszen így is több mint 1200 dolláros árcéduláról beszélünk. A lényeg azonban, hogy a benne található AMD Radeon HD 7970M kifejezetten erős grafikus processzor a játékok futtatására, és ezt a CES alkalmával is sikerült bizonyítani. A masina ugyanis megtalálható volt az AMD standján, és a márciusban érkező új Tomb Raider játékot futtatta három darab Full HD felbontású kijelzőn. Ez 5760x1080 pixeles felbontást jelentett, a parancssorból pedig magas grafikai részletességre utaló beállítás alapján indult a játék. Azt pontosan még nem lehet tudni, hogy ez a maximális részletességet jelentette-e, hiszen a programot még ma is fejlesztik, így ez egyfajta előzetes erődemonstrációnak volt jó.


A tabletek bemutatása után látható a Tomb Raidert futtató MSI GX60 (forrás: PC Perspective)

Az MSI GX60-as notebookja mellett az egész bemutató a BizLink DisplayPort HUB-járól is szólt. A három kijelző ugyanis erre az egységre volt kötve, ami a notebook DisplayPort 1.2 HBR2-es kimenetére csatlakozott. Ez lényegében egy egyszerű módja az Eyefinity konfigurációk létrehozásának az MSI GX60-hoz hasonló, méretes játékra szánt notebookoknál, melyet így egyetlen konnektor csatlakoztatásával nagyon gyorsan üzembe lehet állítani. BizLink DisplayPort HUB-ja az elkövetkező hetekben kerül majd az üzletekbe és a cég ezt a terméket kifejezetten a végfelhasználóknak szánja, így nem lesz olyan magas ára, mint a professzionális körökbe szánt DisplayPort HUB-oknak. Persze nem is fog annyit tudni, de az otthoni igényeket bőven kielégíti majd.

BizLink DisplayPort HUB
BizLink DisplayPort HUB

A PC Perspective, ha már ott járt a standon, megnézte a tableteket is. A fentebb látható videó elején az AMD Z-60-as tabletplatform kerül összevetésre egy Intel Atom Z2760-as megoldással. Mindkét gép a Call of Duty: Modern Warfare 2-t futatta 1366x768 pixeles felbontások, magas grafikai részletesség mellett. Ahogy az AMD a konferenciáján beszámolt róla az Intel Clover Trail platformja esetében akadás tapasztalható, hiányoznak az elvileg bekapcsolt árnyékok, és időnként az IGP elfelejt kirajzolni számos mozaikot, ami furcsa villogást és sötét foltokat eredményez. A másik demonstráció a DiRT Showdownt futtató, még fejlesztés alatt álló AMD Temash SoC APU-ra épülő tablet, melyen az érdeklődők kedvükre játszhattak, de információink szerint a három monitoron futó Tomb Raider nagyobb sikernek örvendett – valószínűleg azért, mert ez a játék még nem jelent meg, így az újdonság varázsa jobban érdekelte a látogatókat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés