CES 2013: Hauppauge HD felvevők műsor- és játékrögzítésre

A „streamelt” tévéadások és egyéb videofolyamok digitalizálása és felvétele nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk, de a megfelelő célhardver birtokában különösebb bonyodalmak nélkül is kivitelezhető a művelet. A Hauppauge neve nem ismeretlen ebben a termékkategóriában, az idei CES alkalmával pedig két újabb modellt mutattak be a HD PVR 2 sorozatba.

A HD PVR 2 1512-es modellt elsősorban tévék mellé szánja a gyártó, alkalmas forrás esetén HDMI bemenetének köszönhetően akár Full HD felbontású, H.264 formátumú felvételek készítésére is használható. IR továbbítójával képes más eszközök, például egy set-top box vezérlésére, így az is előre beprogramozható, hogy távollétünkben mikor váltson csatornát. HDMI ki- és bemenetén kívül analóg AV bemenetekkel is rendelkezik, amivel nem csak régebbi eszközökkel válik kompatibilissé, de egyes esetekben a HDMI másolásvédelmének kikerüléséhez is jól jöhet. Belső adattárolóval viszont nem rendelkezik, a rögzítéshez USB porton keresztül egy számítógéphez vagy egy laptophoz kell csatlakoztatni, majd a mellékelt WinTV v7.2 szoftver segítségével minden részletes beállításra lehetőség nyílik.

A másik modell, a HD PVR 2 GE Plus mindent tud, mint az imént bemutatott doboz, viszont olyan plusz képességgel is felruházták, amelyek kifejezetten játékosok számára lehet előnyös. A hasonló eszközök egyik nagy hiányossága, hogy felvétel közben a játék hangjai sztereó módra lesznek korlátozva, azonban a HD PVR 2 GE Plus nem csak a térhangzás rögzítésére, de továbbítására is képes, teszi mindezt egy optikai S/PDIF kimeneten keresztül. A rögzítés nem csak szoftveresen, de egy dedikált gomb segítségével azonnal elindítható vagy megállítható. A programban lehetőség van saját logót is elhelyezni a képen, ami azért lehet hasznos, mert a Hauppauge StreamEez alkalmazása Justin.TV és U-Stream sugárzással teszi lehetővé a játékmenet élő prezentálását.

A Hauppauge HD PVR 2 1512 és HD PVR 2 GE Plus vételára még ismeretlen, viszont európai érkezésüket február elsejére datálják.

Előzmények

Hirdetés