Elrajtolt az extráktól roskadozó AMD-s MSI GX60 gamer notebook

Az MSI minden alkalmat megragadott, hogy előzetesen prezentálja az AMD Trinity platformon nyugvó GX60-as gamer notebookját. Így többek között látható volt már a Computex-en, valamint egyes online oldalak már próbapéldányokra is szert tettek egy gyors tesztelés erejéig. Most azonban úgy tűnik, hogy hivatalosan is elrajtol a 15,6"-es notebook, amibe nem kevés extrát pakoltak bele a mérnökök.


[+]

A 3,5 kg-os monstrum a maga 395 x 267 x 55 mm-es méreteivel nem éppen egy átlagos 15,6"-es masina, hát még akkor, ha a hardverkonfigurációt is megnézzük! Az MSI játékos notebooksorozatába illő formavilágú, ezüst betétekkel megbolondított fekete színű házban ugyanis az AMD A10-4600M APU munkálkodik, amit 8 GB DDR3 memóriával egészítettek ki. A komolyabb grafikus számításokat sem bízták az IGP-re, ezekért inkább az Enduro technológia mellett működő 2 GB-os kapacitású GDDR5-ös szabványú fedélzeti memóriával felvértezett Radeon HD 7970M nevű MXM modul a felelős. Szükség is van tomboló lóerőkre, ugyanis a matt TN+film paneles kijelző 1920x1080 képpont megjelenítésére képes, aminek folyamatos kiszolgálása sokszor nem könnyű feladat. Ha mindez nem lenne elég, akkor a GPU egy kis tuningra is kapható, hála a korábbi MSI gamer notebookokból ismert TDE technológiának.


[+]

Az adattárolás a 750 GB-os, 7200 rpm-es HDD feladata lesz, ugyanakkor a sokat emlegetett Super RAID-ről, vagy egyáltalán bármilyen RAID tömbről nem esik szó, ami annak tudható be, hogy egyelőre csak ennek az egy konfigurációnak az érkezését jelentették be, míg többi később várható. Ennek ellenére extrák további garmadája várja a vásárlókat a GX60-ban: Killer E2200 vezetékes hálózati vezérlő, fejhallgató erősítő, aranyozott hangkimenetek, 2.1 THX hangszórók, 102 gombos SteelSeries billentyűzet, Blu-ray-olvasó, kilenccellás akkumulátor. Ezen felül természetesen alapfelszereltség a Bluetooth 4.0 és IEEE 802.11b/g/n Wi-Fi vezérlő, az 5 az 1-ben kártyaolvasó és a HD webkamera, valamint az USB 3.0-s portok. Képkimenetekkel is bőségesen ellátták a GX60-at, a szokásos D-Subon felül: 1.4-es HDMI és mini DisplayPort is a repertoár része. Szükség is lesz ennyi képkimenetre, ugyanis a notebook támogatja a többmonitoros Eyefinity technológiát.


[+]

Az MSI GX60 notebook ajánlott hivatalos végfelhasználói ára Windows 8 operációs rendszerrel 1299,99 dollár, de az amerikai webshopokban egy százassal olcsóbban, azaz 1199 dollárért is előrendelhető. Az első darabok szállítását november 15-re ígérik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés